Hangi Python sürümünü ve paketini indirilmeli?

Lykoss

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarımda Windows 7-32 bit var. Python yüklemek istiyorum.Hangi sürümü ve paketi indirmeliyim.Sistemim çok eski,programı açtığımda sorun olur mu?
Adsız3.png

Hangisi?

Python backward compatibility konusunda sorunludur, daha dogrusu backward comp. olmak gibi bir dertleri yok adamlarin. Scripting dili sonucta, venv uzerinden calistirirsin istedigin versiyonu.

Guncel bir versiyonundan ogrenip devam et, fakat yeni versiyonlar geldiginde de degisikliklere calisip gerektigi yerde kodunu guncellemen gerekecek.

Java gibi JDK 7'de yazdigin kodu JRE 11 uzerinde problemsiz calistiramazsin.

Eski bir versiyonu da ogrenmek zaman kaybi bana gore, acip guncel (3.9 ? ) stable versiyonu ogrenebilirsin.

Python'u bir kere öğrenmiş birisi için bunlar fifi den şeyler. Köklü möklü büyük bir fark yok arada.
Aynı şeyi Python geliştiricilerine de söyle. :) Under-the-hood çok köklü farklılıklar var. Syntax üzerinde de farklılıklar var. Ama dediğim gibi Python 2'den Python 3'e geçen bir kullanıcı ilk etapta biraz sorun yaşar sonra sorunsuzca Python 3 kullanabilir. Yoksa iki sürümde satır bazlı çalışıyor zaten. Performans gibi bir dertleri de yok.
Eski bir versiyonu da ogrenmek zaman kaybi bana gore, acip guncel (3.9 ? ) stable versiyonu ogrenebilirsin.
IDE'yi çalıştırabileceği platformun doğal 3.9 desteği yok. Bu sebeple 3.8 önerdik arkadaşa. 3.8 ve üzeri konusunda uyumluluk ile ilgili bir sorunları çok fazla yok. Bu sebeple en rahat başlayabileceği nokta 3.8 olarak görüyorum.

IDE'yi çalıştırabileceği platformun doğal 3.9 desteği yok. Bu sebeple 3.8 önerdik arkadaşa. 3.8 ve üzeri konusunda uyumluluk ile ilgili bir sorunları çok fazla yok. Bu sebeple en rahat başlayabileceği nokta 3.8 olarak görüyorum.

Evet mantikli, win7 kullaniyormus.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı