Bilgisayarımda Windows 7-32 bit var. Python yüklemek istiyorum.Hangi sürümü ve paketi indirmeliyim.Sistemim çok eski,programı açtığımda sorun olur mu?
Hangisi?
Python backward compatibility konusunda sorunludur, daha dogrusu backward comp. olmak gibi bir dertleri yok adamlarin. Scripting dili sonucta, venv uzerinden calistirirsin istedigin versiyonu.
Aynı şeyi Python geliştiricilerine de söyle. Under-the-hood çok köklü farklılıklar var. Syntax üzerinde de farklılıklar var. Ama dediğim gibi Python 2'den Python 3'e geçen bir kullanıcı ilk etapta biraz sorun yaşar sonra sorunsuzca Python 3 kullanabilir. Yoksa iki sürümde satır bazlı çalışıyor zaten. Performans gibi bir dertleri de yok.
IDE'yi çalıştırabileceği platformun doğal 3.9 desteği yok. Bu sebeple 3.8 önerdik arkadaşa. 3.8 ve üzeri konusunda uyumluluk ile ilgili bir sorunları çok fazla yok. Bu sebeple en rahat başlayabileceği nokta 3.8 olarak görüyorum.
IDE'yi çalıştırabileceği platformun doğal 3.9 desteği yok. Bu sebeple 3.8 önerdik arkadaşa. 3.8 ve üzeri konusunda uyumluluk ile ilgili bir sorunları çok fazla yok. Bu sebeple en rahat başlayabileceği nokta 3.8 olarak görüyorum.