Hangi RAM'i almalıyım?

faithNiel

Hectopat
Katılım
22 Temmuz 2018
Mesajlar
234
Çözümler
1
Bilgisayarda bulunun RAM bu. Yanına da 8 GB RAM alacağım. Aynısını internette bulamadım. Bulabilen varsa atabilir mi ya da ne almalıyım?

CPU-Z  26.11.2022 22_39_24.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkünse GSKİLL'den uzak durun. XMP olayı sıkıntılı.
XMP olayı intelin suçu 10.nesil 11.nesil kullandım RAM'ler yüzünden 1 dakikaya anca boot oluyordu sürekli RAM ledi yanıyordu 2 farklı anakart ve 3 farklı ram kiti kullandım sonuç değişmedi. AMD'ye geçtim 3-5 saniyede boot oluyor aynı RAM'lerle.
 
XMP olayı Intel'in suçu 10.nesil 11.nesil kullandım RAM'ler yüzünden 1 dakikaya anca boot oluyordu sürekli RAM LED'i yanıyordu 2 farklı anakart ve 3 farklı RAM kiti kullandım sonuç değişmedi. AMD'ye geçtim 3-5 saniyede boot oluyor aynı RAM'lerle.

Fastboot açsaydın anakart RAM'leri kontrol etme işini geçerdi ve daha hızlı açılırdı.
 
Fastboot açsaydın anakart RAM'leri kontrol etme işini geçerdi ve daha hızlı açılırdı.
Ben Ultra Fast Boot bile açtım 🤔 kaç defa RAM'ler yüzünden pardon intelin kendi anakartında kendi uydurduğu dandik xmp yüzünden açılmadı ve bios resetlemek zorunda kaldım. Anakartlarımdan biri GB Gaming X Z490 biride GB Aorus Pro z590 idi.
 
Ben Ultra Fast Boot bile açtım 🤔 kaç defa RAM'ler yüzünden pardon Intel'in kendi anakartında kendi uydurduğu dandik XMP yüzünden açılmadı ve BIOS resetlemek zorunda kaldım. Anakartlarımdan biri GB Gaming X Z490 biride GB Aorus Pro Z590 idi.

Her anakartın açılış süresi farklı olabiliyor. Tabii sisteme takılı diğer parçalar da önemli. Mesela bende de B550 Ryzen sistem var ve oldukça yavaş açılıyor. Dediğin gibi RAM kontrolünü atlaması uzun sürüyor. Demek istediğim sadece Intel ile alakalı bir durum da değil.
 

Geri
Yukarı