Hangi RTX 4060 kartı alınmalı?

Bütçe
15.000
Anladım şu an kafama biraz daha yattı bu Intel konusu gerçekten.

Render falan benim alanım değil açıkçası, düz oyuncuyum genelde hikayeli oyun oynarım. Online oyunlar açısından Fortnite oynuyorum zaman bulursam takılmalık, onun dışında çok nadir canım çekerse BF1, R6 vs giriyorum. Özellikle aklımdaki soru işareti 1080p çözünürlükte R5 5600 ile kullanırsam herhangi bir sıkıntı yaşayıp yaşamayacağım.

R5 5600 ile rahatça kullanırsın rahat ol.

R5 5600 ile rahatça kullanırsın rahat ol.

Tamamdır o zaman biraz daha araştırıp galiba tercihimi B580 lehine kullanacağım. Zaten 2-3 yıl beni idare etse yeter açıkçası sonrasında dediğim gibi yeni bir sisteme geçiş yaparım çok yüksek ihtimal.

Tamamdır o zaman biraz daha araştırıp galiba tercihimi B580 lehine kullanacağım. Zaten 2-3 yıl beni idare etse yeter açıkçası sonrasında dediğim gibi yeni bir sisteme geçiş yaparım çok yüksek ihtimal.

Hocam mftg bile yeterli 5060 daha iyi olduğunu göstermeye

NVIDIA mftg teknolojisi geleceğin teknolojisi şu an bile en iyisidir.

Yaza kadar bekleyin fiyatlar düşsün şu an stok az olduğu için fiyatlar daha pahalı.

Son düzenleme:
Hocam mftg bile yeterli 5060 daha iyi olduğunu göstermeye sadece 5060 iki modeli olacak 8 GB ve 16 GB 16 olanı alın.

NVIDIA mftg teknolojisi geleceğin teknolojisi şu an bile en iyisidir.

Yaza kadar bekleyin fiyatlar düşsün şu an stok az olduğu için fiyatlar daha pahalı.

Fg deneyimledim açıkçası input delay çok fazlaydı. Pek beğenmedim bana kalırsa fg kapalı sadece upscaling method kullanmak oyunlar için en sağlıklısı. Fg kullanılacaksa bile 2X üzerine çıkılmamalı bence. Yazı beklemek çok mantıklı olabilir ancak işimi biraz da olsa erken bitirmek istiyorum.

Fg deneyimledim açıkçası input delay çok fazlaydı. Pek beğenmedim bana kalırsa fg kapalı sadece upscaling method kullanmak oyunlar için en sağlıklısı. Fg kullanılacaksa bile 2X üzerine çıkılmamalı bence. Yazı beklemek çok mantıklı olabilir ancak işimi biraz da olsa erken bitirmek istiyorum.

Teknoloji daha başlangıç olduğu için sıkıntılar var ancak her oyunda aynı çalışmıyor 2X bile çok iyi ileride düzeltirler.

Yaza kadar bekleyin bence çünkü az buz para düşmeyecek bayağı düşecek kartların şu anki fiyatına ve tavsiye edilen satış fiyatına bakarsanız anlarsınız.

4060 yerine Arc B580 daha iyi olacaktir. 5060'ta para tuzagindan baska bir şey olmayacak. 5060 Ti bile 4070'in gerisinde oldukca. 5060, 4060 Ti'ın gerisinde olacaktır. Arc B580, 4060 Ti'dan daha iyi bir kart.

B580'in 4060 Ti'den daha iyi olduğuna emin miyiz? Testlerde 4060 Ti daha güçlü gözüküyor.

Desktop Screenshot 2025.04.24 - 15.52.40.39.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca 5600 gibi işlemcilerle hala tam performans veremiyor. 2 hafta önce tekrar test etmişler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Desktop Screenshot 2025.04.24 - 15.57.32.80.png

B580'in 4060 Ti'den daha iyi olduğuna emin miyiz? Testlerde 4060 Ti daha güçlü gözüküyor.

Eki Görüntüle 2476860

Ayrıca 5600 gibi işlemcilerle hala tam performans veremiyor. 2 hafta önce tekrar test etmişler.

Eki Görüntüle 2476864

İlgilendiğniz için teşekkürler. Bende bu sürede birkaç makale okudum maalesef B580 R5 5600 ile tam performans çalışmıyor. Bence daha güçlü ve yeni nesil bir işlemciyle B580 almak çok daha mantıklı olsa da R5 5600 ile ne yazık ki akıllıca bir sistem olmuyor.

Eki Görüntüle 2476860

Eki Görüntüle 2476864

Gectigi taraflarda var geride kaldigi taraflarda. Yaziliminin tamamen duzelmesinden sonra gorulecek bu kartin tam potansiyeli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı