Hangi segment telefon alınır?

Bütçe
Belirsiz

Canvolution

Megapat
Daha fazla  
Herkese selamlar,

Güncel telefonum 10 yıllık bir Huawei Mate 9, telefon artık bazı uygulamaları desteklemiyor ve şarjı da yoğun kullanımda 4-5 saat ancak gidiyor bundan dolayı emekli olma vaktinin geldiğini düşünüyorum. Bu noktada nasıl bir telefon seçmem gerektiğine emin olamadım.

Bir kullanıcı olarak neredeyse hiç oyun oynamam, genelde sosyal medyada gezinmek veya günlük işler için kullanırım bundan dolayı şarj benim için önemli. Sık fotoğraf / video çeken birisi değilim ancak gerektiğinde kaliteli sonuçlar almak da isterim.

Bütçe konusunda sıkıntım yok ancak gidip Honor 400 Pro almakla S25 Ultra / iPhone 17 almak arasında benim açımdan nasıl bir fark olur? Bir noktadan sonra verilen paralar zevk işi gibi geliyor ancak cidden değiyor mi bu soruyu yanıtlayamadım.

Şu ana kadar aklımı kurcalayan telefonlar: Honor 400 Pro, S25 Ultra, iPhone 17, Oppo Find X9 Pro (bu fiyatlara Oppo mu mesela?).

Hem telefon önerisi hem de fikir alışverişi için yardımcı olursanız sevinirim.

Orta segmentteki iyi telefonlar, bahsettiğiniz "günlük kullanım" için ideal gibi.

Hocam ben de sizin gibi kullanıyorum telefonu, oyun falan oynamam arada sırada fotoğraf çeker sosyal medyaya girerim. En ucuz telefonlardan düz Redmi 13 kullanıyorum ve o bile çoğunlukla işimi görüyor. Diyeceğim bence Ultra gibi telefonlara dünyanın parasını vermeye gerek yok. Orta segmen uzun süre gidecek bir şey alın geçin.

Amiral gemisi telefonlar kasmadan daha uzun süre dayanabilir. Aynı zamanda güncelleme destekleri de uzun. Özellikle iPhone'da güncel olma konusunda sıkıntı yaşamazsın. Ancak günlük işler için kullanacaksan orta segment de idealdir.

Bir de yazılım var işte. OneUI veya IOS ile Oppo'nun veya Xiaomi'nin arayüzleri kıyaslanamaz. Bütçe sıkıntı değilse bence bahsettiğiniz cihazlardan S25 Ultra almak en iyisi geliyor. iPhone'u tatmak istiyorsanız alabilirsiniz ancak ufak tefek şeyler dışında farketmez. IP17 ve S25U'nın kameraları çok iyidir. Zoom kısmında Samsung daha önde bence ama. Şarj olarak da iPhone'un batarya kapasitesi daha az. Samsung'lar daha fazla gider bu konuda.

Yani iş size kalmış yine. S25 Ultra veya İp17 alırsanız daha uzun süre kullanabilirsiniz. Orta segmentte de Samsung A serisinin yeni çıkan modelleri iş yapar. A56, A36 gibi. Xiaomi Redmi 14 Pro gibi telefonlar da orta segmentte iyi sayılabilir.

Artık bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama orta segment telefonlar bir müddet sonra çok hantallaşıyor. Eski telefonlarda böyle bir şey yoktu. Daha çok satmak için daha erken yavaşlıyor telefonlar.

Artık bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama orta segment telefonlar bir müddet sonra çok hantallaşıyor. Eski telefonlarda böyle bir şey yoktu. Daha çok satmak için daha erken yavaşlıyor telefonlar.
Çok haklısınız, size öyle gelmiyor. Dediğiniz şey planlı eskitme. Eskiden yok denecek kadar azdı belki ama şimdi yapmayan firma yok gördüğünüz gibi. Yazılım sıkıntısı olmasa eskilerin çoğu cihazı şuan hala dayanıyor. Örnek olarak Tupperware firması, batmasının bir çok sebebi var ama en büyüklerinden biri planlı eskitme yapmamaları; ürünler o kadar uzun süre dayanıyor ki, insanlar bir ürünü aldıktan sonra uzun bir süre aynı markadan alışveriş yapmıyorlar.

Yazılım sıkıntısı olmasa eskilerin çoğu cihazı şu an hala dayanıyor.

Konuyu açarken yazdığım Mate 9'u liseye geçtiğimde almıştım 4 yıllık üniversite bitirdim üstüne 2 senedir de çalışıyorum bana kalırsa hâlâ taş gibi ama uygulamalar falan desteklemiyor artık millet Android 16'ya geçmiş ben daha Android 9'dayım 😅. Bu sebepten alacağım telefonu ticaret malzemesi gibi 2 yıla satarım şeklinde değil suyunu çıkarana kadar kullanırım gözüyle bakıyorum. Bu gözle bakınca da işte Honor 400 Pro alsam ne olur, S25 Ultra alsam ne olur, veya yeni bir yüz yeni bir kimlikle iPhone 17 geçsem ne olur düşüncelerinde çok kaldım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı