Hangi şehirde üniversite okunmalı?

Cemtastan23

Hectopat
Makaleler
1
Lise son sınıfım, haliyle üniversite telaşı da başladı. Sadece ünversite ortamını görmek için boş bir bölüme gitme gibi bir isteğim yok, hedeflediğim üniversiteler var. Bu sebeple üniversiteyi düzgün seçmek zorundayım. İstanbul, Ankara, İzmir gibi daha gelişmiş büyükşehirler var aklımda ama Eskişehir de ilgimi çekiyor. Bu yazdığım şehirlerden birinde kendim de oturuyorum. Eğer yaşadığım şehirde bir üniversiteye gidersem yine günlük hayatıma devam ederim ama farklı bir şehirde daha nitelikli bir üniversite kazanırsam ev tutacağım ve tek başıma yaşayacağım, doğal olarak da evin tüm işi benim üzerime kalacak. Ev temizliği, çamaşır, bulaşık ve yemek gibi sorunlar, yeni bir şehirde tek başına sıfırdan 4-6 yıl sürecek bir hayata başlamak biraz zor gibi görünüyor açıkçası. Sizce aynı şehirde mi üniversite okunmalı yoksa farklı şehirde de okunabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İstanbul Teknik Üniversitesi olmalı.

Büyükşehirlerde tek başına ev tutabilecek kadar ailenin bütçesi varsa kalabilirsin ama 2-3 kişilik öğrenci evi kafadar arkadaşlarla çok daha keyifli olacaktır.

Ev işleri kadın veya erkek demeden herkesin yapması gereken işlerdir. Tek başına da ev tutsan, ailenin yanında da kalsan bu işleri yapman ve ailenleyken de destek olman gerekir ama bunlardan önce iyi bir üniversite kazanmak ilk düşüneceğin şey olmalı. Şehir dışında okumak sana tecrübe açısından çok daha fazla şey katacaktır.

Eğer 3 büyük şehirden birinde oturuyorsanız bence aile evinde okumak çok daha rahat. Ev falan tutarsın çok masrafın olur. Aile evinde olursan yemeğin hazır olur mis gibi hayat yaşarsın bence. Ama kendi başına eve çıkman da çok büyük bir tecrübe orası ayrı mesele.

İstanbul Teknik Üniversitesi olmalı.
Hocam aklımda zaten bazı üniversiteler var sadece şehir olarak karar veremedim.

Büyükşehirlerde tek başına ev tutabilecek kadar ailenin bütçesi varsa kalabilirsin ama 2-3 kişilik öğrenci evi kafadar arkadaşlarla çok daha keyifli olacaktır.

Ev işleri kadın veya erkek demeden herkesin yapması gereken işlerdir. Tek başına da ev tutsan, ailenin yanında da kalsan bu işleri yapman ve ailenleyken de destek olman gerekir ama bunlardan önce iyi bir üniversite kazanmak ilk düşüneceğin şey olmalı. Şehir dışında okumak sana tecrübe açısından çok daha fazla şey katacaktır.
Başkalarıyla yaşamayı pek düşünmüyorum hocam, illa bir sorun yaşanır. Ev işini ben zaten kadın işi deyip boş yapan birisi değilim sadece evde çok bulunmadığım için bu tür konulara yabancıyım zorlar beni.

Ankara veya İzmir.
İstanbul gibi bela bir şehirde okula odaklanma da zor olur.
İstanbul'un aşırı kalabalık olması beni de düşündürüyor. Aslında İzmir'de okumayı düşünüyorum, güzel şehir ama okumak istediğim bölüm hukuk yani bu yüzden Ankara'da okumak bu meslek için artı olur.

Eğer 3 büyük şehirden birinde oturuyorsanız bence aile evinde okumak çok daha rahat. Ev falan tutarsın çok masrafın olur. Aile evinde olursan yemeğin hazır olur mis gibi hayat yaşarsın bence. Ama kendi başına eve çıkman da çok büyük bir tecrübe orası ayrı mesele.
Dediğiniz gibi hocam aile evi daha rahat olur ama işte hep aile evinde de yaşamayacağız yani şimdiden deneyimlemek ilerisi için rahat olabilir. Bunun dışında bir de üniversite ortamına gireceğiz yani bazen evde arkadaşlarınla takılırsın veya ciddi bir ilişkin olur aynı evde yaşamaya başlarsın falan yani sonuçta bahsettiğim sürece 4-6 yıl kadar uzun bir zaman, her şey olabilir o yüzden kendi evin olması da güzel olur.

İstanbul'un aşırı kalabalık olması beni de düşündürüyor. Aslında İzmir'de okumayı düşünüyorum, güzel şehir ama okumak istediğim bölüm hukuk yani bu yüzden Ankara'da okumak bu meslek için artı olur.

Ben de Ankara ve puanıma göre bölüm seçmeyi düşünüyorum eğer giderseniz etiketleyin, belki karşılaşırız:)

Dediğiniz gibi hocam aile evi daha rahat olur ama işte hep aile evinde de yaşamayacağız yani şimdiden deneyimlemek ilerisi için rahat olabilir. Bunun dışında bir de üniversite ortamına gireceğiz yani bazen evde arkadaşlarınla takılırsın veya ciddi bir ilişkin olur aynı evde yaşamaya başlarsın falan yani sonuçta bahsettiğim sürece 4-6 yıl kadar uzun bir zaman, her şey olabilir o yüzden kendi evin olması da güzel olur.

Deneyim açısından katılıyorum hocam. Kalabalık bir aile değilseniz arkadaşlarınızı falan eve çağırabilirsiniz belki ama ilişki için bir şey diyemeyeceğim fakat ilişkide de ev şart değil çok :)

Ben de Ankara ve puanıma göre bölüm seçmeyi düşünüyorum eğer giderseniz etiketleyin, belki karşılaşırız:)

Ben de aynı şekilde düşünüyorum etiketleşiriz 😃

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı