Kreatini böbreklerini mahvediyor farkında değilsin. Ayrıca da uyuşturucu gibi bir şey su tuttuğu için kasların daha şişkin oluyor ve güçlü oluyorsun. Bıraktıktan sonra tak eski haline dönersin.
Ben kendi tecrübelerimi söylüyorum bunlara bir itirazım yok.Long-term creatine supplementation does not significantly affect clinical markers of health in athletes - PubMed
Creatine has been reported to be an effective ergogenic aid for athletes. However, concerns have been raised regarding the long-term safety of creatine supplementation. This study examined the effects of long-term creatine supplementation on a 69-item panel of serum, whole blood, and urinary...pubmed.ncbi.nlm.nih.gov Bunun gibi daha bir sürü var koy koy bitmez.[Effects of creatine supplementation on renal function] - PubMed
Creatine supplements may transitorily rise serum creatinine levels and mimic a kidney disease. If its use is associated with a high protein diet, the resulting increase in blood urea nitrogen will increase the confusion. Since clinical laboratories usually inform the estimated glomerular...pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
Ben kendi tecrübelerimi söylüyorum bunlara bir itirazım yok.
İtiraz ettin cevap yazdın ama dediklerimin hiçbirisini inkar edemedin bilmem farkında mısın ?Kendi tecrübelerinizi paylaşıyorsunuz fakat genelleme bir yazı yazıyorsunuz. Senin böbreklerini mahvediyor diye? O zaman siz kendi düşüncenizi kendi tecrübelerinize dayanarak söylüyorsunuz da benim böbreklerimin mahvolacağını neye dayanarak söylüyorsunuz? Bakın bu supplement sektörü o kadar aldatıcı ki ve verdiğiniz paraya karşın en net kazanımı kreatin ile alırsınız. Antrenmanlarınızda daha rahat eder aynı zamanda yağ kaybedip kas kazanımı sürecinde büyük bir avantajınız olur. Öyle düşünün ki bir aralar kreatin kullananlara ilaçlı deniyorduhalbuki kreatin bir supplementtir. Kullanacak arkadaşlara tavsiyem günde 5 gram 1 ay gibi bir süreyle etkisini alırsınız. Dilerseniz 3 ay kullanıp 2 hafta ara verin veya 6 ayda 1 ay ara verin. Ya da bunu seneye vurun. Mümkün mertebe kan tahlilinde kreatinin analizine dikkat ederek "ömür boyu" kullanabilirsiniz.
İtiraz ettin cevap yazdın ama dediklerimin hiçbirisini inkar edemedin bilmem farkında mısın?
İnkar edemezsin çünkü dediklerimin hepsi doğru ve bunu sende biliyorsun. İnkar etmemle ne ilgisi var diyerek yan çizemezsin.İnkar neden edeyim hocam? Edilecek ne tarafı var. İnkar etmemle ne ilgisi var. En kötü yukarıdaki arkadaş en güçlü kaynağı atmış durumda.
İnkar edemezsin çünkü dediklerimin hepsi doğru ve bunu sende biliyorsun. İnkar etmemle ne ilgisi var diyerek yan çizemezsin.
Dediklerinizin hepsi doğruysa bu senin için bir doğru oluyor o zaman. Çünkü yukarıda bunlara itirazım yok bunlar benim tecrübelerim diyorsun. Yani yaşadıkların dediğin etkileri her bireyde göstereceği veya bu supplementin sıkıntılı olduğu kanısına varmaz.
İnkar edemezsin çünkü dediklerimin hepsi doğru ve bunu sende biliyorsun. İnkar etmemle ne ilgisi var diyerek yan çizemezsin.
Kardeş sen ne zırvalıyorsun. Ne saçmalıyorsun ? Ben sana böbrek yetmezliği falan mı dedim sadece böbreklerini yoruyor dedim. Biraz tutarlı salla olur mu ?Dediklerinizin hepsi doğruysa bu senin için bir doğru oluyor o zaman. Çünkü yukarıda bunlara itirazım yok bunlar benim tecrübelerim diyorsun. Yani yaşadıkların dediğin etkileri her bireyde göstereceği veya bu supplementin sıkıntılı olduğu kanısına varmaz.
Sizden sadece kreatin içip böbrekleri bitmiş böbrek yetmezliği yaşamış dünya üzerinde bir insan göstermenizi istiyorum? Madem dedikleriniz kesin doğruysa.
Dediklerim kesin %100 doğru da demedim üstüne basarak bunlar benim kendi tecrübelerim dedim. Hatta bu gerçekleri sen de biliyorsun yan çizme dedim. Sen de içten içe bildiğin için inkar bile edemedin yok ne alakası var falan diye yan çizdin.Dediklerinizin hepsi doğruysa bu senin için bir doğru oluyor o zaman. Çünkü yukarıda bunlara itirazım yok bunlar benim tecrübelerim diyorsun. Yani yaşadıkların dediğin etkileri her bireyde göstereceği veya bu supplementin sıkıntılı olduğu kanısına varmaz.
Sizden sadece kreatin içip böbrekleri bitmiş böbrek yetmezliği yaşamış dünya üzerinde bir insan göstermenizi istiyorum? Madem dedikleriniz kesin doğruysa.
Ortaya bir şey bile koymamışsın ki? Bırakınca ağırlık düşüyor demişsin ee? Düşse bile ki çoğu zaman düşmüyor bu bir sıkıntı değil kas kütlesi falan kaybetmiyorsun. "Arkadaşımda böbrek taşı oldu"İtiraz ettin cevap yazdın ama dediklerimin hiçbirisini inkar edemedin bilmem farkında mısın ?