Hangi supplementler alınmalı?

Ortaya bir şey bile koymamışsın ki? Bırakınca ağırlık düşüyor demişsin ee? Düşse bile ki çoğu zaman düşmüyor bu bir sıkıntı değil kas kütlesi falan kaybetmiyorsun. "Arkadaşımda böbrek taşı oldu"
Eki Görüntüle 2469279
Arkadaşının rahatsızlığını hemen kreatine bağlamak için bir dayanağın var mı?
Evet doktor öyle dedi demişti.

Ortaya bir şey bile koymamışsın ki? Bırakınca ağırlık düşüyor demişsin ee? Düşse bile ki çoğu zaman düşmüyor bu bir sıkıntı değil kas kütlesi falan kaybetmiyorsun. "Arkadaşımda böbrek taşı oldu"
Eki Görüntüle 2469279
Arkadaşının rahatsızlığını hemen kreatine bağlamak için bir dayanağın var mı?
"Böbrekleri yoruyor" bir şey ifade etmiyor. Nasıl ve neden yorduğunu açıklamıyorsun. Ama işte tek bir google aramasıyla bunun da cevabını veren bir araştırma çıkıyor karşımıza.
resim_2025-04-13_205833860.png

Evet doktor öyle dedi demişti.
Doktorlar kreatin hakkında her türlü safsatayı söylüyor zaten. Canan Karatay da "doktor".

Kardeş sen ne zırvalıyorsun. Ne saçmalıyorsun? Ben sana böbrek yetmezliği falan mı dedim sadece böbreklerini yoruyor dedim. Biraz tutarlı salla olur mu?

Dediklerim kesin %100 doğru da demedim üstüne basarak bunlar benim kendi tecrübelerim dedim. Hatta bu gerçekleri sen de biliyorsun yan çizme dedim. Sen de içten içe bildiğin için inkar bile edemedin yok ne alakası var falan diye yan çizdin.

Bak hocam. Olayı yanlış anlıyorsun. Ben senin dediklerini anlıyorum ve biliyorum. Bu kreatinin böbrekleri yorar diyeceğiniz bir özelliği de yapmaz. Ben şundan bahsediyorum. Karaciğer enzimlerim çok yükselmiş geceleri sürekli sağa sola dönüyorum uyuyamıyorum diye gitmiştim kan verdim. Daha sonra protein tozu kullanımdan kaynaklı olabileceğini düşündüm. Protein tozunu kestim. 6 ay sonra yine tahlil verdim ve karaciğer enzimlerim hala aynı ve hatta daha yüksekti birebir e nabız tahlillerimde duruyorum. Daha sonra ben sürekli tarçın kullandığımı fark ettim ve bu kullandığım tarçın ucuz bir tarçın. Ve bu Çin tarçını olarak geçiyormuş ki tehlikeli imiş. Okudum araştırdım. Tarçını kestim. Size yemin ederim karacciğer enzimlerim alt ve ast düşmüştü normal seviyelerine. Ben dedim kendime ne yaptım bu kadar? Buradan da protein tozu karaciğer enzimlerimi yükseltti kanısı mı çıkıyor? Resmen sadece tarçın yüzünden karaciğerimi yoruyormuşum. İçtiğiniz kreatin hemen böbreklerinizde belirti göstermesi çok zor. Siz kullandığınız dönemden bahsediyorsunuz ve muhtemelen kısa bir dönem veya arkadışınız böbrek taşı belki kreatin almadan önce oluştu? 3 senedir düzenli olarak kreatini kullanıyorum ve herkese de tavsiye ediyorum. Siz belki de 1 ay bile kreatin kullanmadınız.

"Böbrekleri yoruyor" bir şey ifade etmiyor. Nasıl ve neden yorduğunu açıklamıyorsun. Ama işte tek bir Google aramasıyla bunun da cevabını veren bir araştırma çıkıyor karşımıza.
Eki Görüntüle 2469284

Vallahi birader bu benim kendi tecrübem kendi deneyimim diye 50 kere dedim. İster kendin dene gör ki kullanıyorsundur, ister burada yazan neyse ona inan.

Bak hocam. Olayı yanlış anlıyorsun. Ben senin dediklerini anlıyorum ve biliyorum. Bu kreatinin böbrekleri yorar diyeceğiniz bir özelliği de yapmaz. Ben şundan bahsediyorum. Karaciğer enzimlerim çok yükselmiş geceleri sürekli sağa sola dönüyorum uyuyamıyorum diye gitmiştim kan verdim. Daha sonra protein tozu kullanımdan kaynaklı olabileceğini düşündüm. Protein tozunu kestim. 6 ay sonra yine tahlil verdim ve karaciğer enzimlerim hala aynı ve hatta daha yüksekti birebir e nabız tahlillerimde duruyorum. Daha sonra ben sürekli tarçın kullandığımı fark ettim ve bu kullandığım tarçın ucuz bir tarçın. Ve bu Çin tarçını olarak geçiyormuş ki tehlikeli imiş. Okudum araştırdım. Tarçını kestim. Size yemin ederim karacciğer enzimlerim alt ve ast düşmüştü normal seviyelerine. Ben dedim kendime ne yaptım bu kadar? Buradan da protein tozu karaciğer enzimlerimi yükseltti kanısı mı çıkıyor? Resmen sadece tarçın yüzünden karaciğerimi yoruyormuşum. İçtiğiniz kreatin hemen böbreklerinizde belirti göstermesi çok zor. Siz kullandığınız dönemden bahsediyorsunuz ve muhtemelen kısa bir dönem veya arkadışınız böbrek taşı belki kreatin almadan önce oluştu? 3 senedir düzenli olarak kreatini kullanıyorum ve herkese de tavsiye ediyorum. Siz belki de 1 ay bile kreatin kullanmadınız.

Tarçını ben de kullanırım hala aktif kan şekerinden dolayı. Siz nereden alıyordunuz marketten mi? Tarçınlarda o vakayı duydum merak ediyorum da.

Kreatin protein tozu supplement zart zurt aklına ne gelirse bize bunları sağlıklı bir şey olmaz bunlar bilimsel veri falan diye pazarlıyorlar ama ben buna kesinlikle inanmıyorum. Sigara bile eskiden çocuklar da içebilir diye pazarlanıyordu. Yani demem o ki milyon tane de bilimsel araştırma da olsa benim kendi tecrübeme göre zararlı. İster kullan ister kullanma yani.

Tarçını ben de kullanırım hala aktif kan şekerinden dolayı siz nereden alıyordunuz marketten mi? Tarçınlarda o vakayı duydum merak ediyorum da.

organik seylon tarçını almalısınız. Seylon olmayan hiçbir tarçını almayın. Pahalıdır buradan anlaşılır. Çin tarçınları çok tehlikeli özellikle şu baharatçılarda satılan kiremit tozları var ya ah işte onlar. Uzak durun. Wefood organik seylon toz tarçın olarak geçiyor. Öneririm.

Evet işte tam olarak böyle. Bir binanın yıkılmasının sebebinin paslı çiviye bağlamaya benziyor. Hayatımdan alkol sigara eksik olmasın sıkıntı olunca kreatin.

Ben kendi tecrübelerimi söylüyorum bunlara bir itirazım yok.

Demek ki itirazınız varmış: Direkt reddetmek :)

Kreatin protein tozu supplement zart zurt aklına ne gelirse bize bunları sağlıklı bir şey olmaz bunlar bilimsel veri falan diye pazarlıyorlar ama ben buna kesinlikle inanmıyorum. Sigara bile eskiden çocuklar da içebilir diye pazarlanıyordu. Yani demem o ki milyon tane de bilimsel araştırma da olsa benim kendi tecrübeme göre zararlı. İster kullan ister kullanma yani.
.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı