Hangi ülke daha iyidir ve hangi meslek yapılır?

ilkay kalfa

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gskill:16 Gb (2x8) Ram
R5 5500
Msı rtx 3060
1tb m2 ssd
Selam arkadaşlar, gelecek için B planı yapmaya başladım. Sizce hangi ülkede hangi iş yapılmalı? Hangi ülkede yaşam şartları, hayat kalitesi daha iyidir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ülkenin sosyal ve ekonomik şartları gerçekten kötü lakin ülkeyi yahudilerede satmamız lazım. Garip bir ikilemdeyim. Gitmek, Kalmak.

Önceliğim tabii ki bu ülke mühendislik fakültesini kazansam ülkeme hizmet ederim fakat bunun bir de kazanamadığın senaryo var. Anadolu lisesi mezunuyum sanayide çalıştım fakat en fazla kalfa olarak işe başlarım. Onun dışında fazla meslek bilgim yok. Asgari ücrete markette çalışmakta bilmiyorum boşa kürek çekmiş gibi olursun. Geleceği bilemiyorum bu ekonomik durum en az 5 yıl daha bu şekilde sürer gibi. Herkes ister kendi evi arabası olsun fakat iyi bir üniversite ve iyi bir bölüm okumadıktan sonra yurt dışında çalışıp kazanmak hayatımızı daha rahat geçirmemizi sağlar diye düşünüyorum.

Önceliğim tabii ki bu ülke mühendislik fakültesini kazansam ülkeme hizmet ederim fakat bunun bir de kazanamadığın senaryo var. Anadolu lisesi mezunuyum sanayide çalıştım fakat en fazla kalfa olarak işe başlarım. Onun dışında fazla meslek bilgim yok. Asgari ücrete markette çalışmakta bilmiyorum boşa kürek çekmiş gibi olursun. Geleceği bilemiyorum bu ekonomik durum en az 5 yıl daha bu şekilde sürer gibi. Herkes ister kendi evi arabası olsun fakat iyi bir üniversite ve iyi bir bölüm okumadıktan sonra yurt dışında çalışıp kazanmak hayatımızı daha rahat geçirmemizi sağlar diye düşünüyorum.

Torpilim falan da yok. Mesela bu yaz markette e-ticaret bölümünde çalıştım, müdür sırf mağaza müdürünün gelini diye başımızdaydı bir işe yaradığınıda görmedim. Mühendis olsam bile torpilim olmadan güzel bir yere yerleşmem zor gibi.

Dostum sana naçizane tavsiyem kazanamadığın senaryoyu düşünme bile. Mühendislik fakültesinde okuyorum gelen tipleri görsen aklın başından uçar. Sen neden kazanamayasın disiplinli ve düzenli bir çalışmayla istediğin bölümü kazanırsın. Benım sana tavsiyem ilgi alanına göre makina yada elektrik mühendisliğine yönelmen. Sonrasında kendini geliştirmen. Üniversite isminin eskisi kadar önemi kalmadı artık diplomadan çok tecrübeye bakıyorlar.

Param olsa bu ülkede yine yaşamam bırak katili sapığı, bu ülkede seni tavuk bile canından ediyor.

Türkiye'nin evet güvenlik sorunları var fakat hayat kötü haberlerden ibaret değil, 85 milyon nüfusluk dev bir ülke. Güvenlik demişken Türkiye'den güvenlidir dediğin neresi var ki Avrupa mı Amerika mı Asya mı? Polonya ve Japonya harici güvenli ülke azdır bildiğim kadarıyla. Veya Amerika da eline gelen silah alıyor adam öldürüyor diye kaç kişi ülkeyi terk etmiş?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı