Hangi Üreticinin İşlemcisini Kullanıyorsunuz?

Kullandığınız işlemci hangi marka?

• AMD

Oy: 76 45,8%
  • Intel

Oy: 90 54,2%

• Oy verenlerin toplamı
    166
  • Anket kapandı .
Masaüsü sistemimde İntel kullanıyorum :) (Dizüstü sistemim yok :) )

@Shimada Sensei Çoklu çekirdekte yakalamasının yanında tekli çekirdekte attığı farkın haddi hesabı yok 😁. Yaptığım testleri tek kanal RAM üzerinden gerçekleştirdim. Bana kalırsa Intel'in bi' ayağı overclock. Delidi saymazsak 5 GHz yapmak da zor değil. İşlemciyi 5.2-5.3'lere zorlayıp yüksek frekanslı belleklerle desteklersek R20 puanı 4500'leri bulur diye düşünüyorum. Gerek var mı dersen elbette hayır. Bana kalırsa 2017 işlemcisine göre yeter de artar performansı. AMD tarafına daha çok merak ettiğimden geçmek istiyorum.

@Shimada Sensei Çoklu çekirdekte yakalamasının yanında tekli çekirdekte attığı farkın haddi hesabı yok 😁. Yaptığım testleri tek kanal RAM üzerinden gerçekleştirdim. Bana kalırsa Intel'in bi' ayağı overclock. Delidi saymazsak 5 GHz yapmak da zor değil. İşlemciyi 5.2-5.3'lere zorlayıp yüksek frekanslı belleklerle desteklersek R20 puanı 4500'leri bulur diye düşünüyorum. Gerek var mı dersen elbette hayır. Bana kalırsa 2017 işlemcisine göre yeter de artar performansı. AMD tarafına daha çok merak ettiğimden geçmek istiyorum.
Ah bi' 2700X'im olsa da kapıştırsak 😄

10.-11. yıl olacak artık Core i serisinde, bi' zahmet hızlansın işlemciler. Her geçen nesilde Ryzen'lar da hızlanmaya başladı. Kim bilir 8.nesil Ryzen'lar da 6-7 GHz'leri görür🙂

@Shimada Sensei Satıcam gibi 8700K'yı. Yetişirse artık 😁. Gerçi 3600 varken gereksiz gibi. Şimdi fark ettim de 2020 olacak yıl ve seriler arasında elle tutulur bi' farklılık gelmemiş henüz. Teşekkürler Intel.
Yok hocam baya gelişme var, Ryzen olmasa hala 4 çekirdek i7'ler görecektik.

@Shimada Sensei Tek çekirdeğin önem taşıdığı uygulamalarda çekirdek arttırmak performans arttırmıyor maalesef. AMD'den biliyoruz bunu. 6700K çıktığında oyunlar çok fazla çekirdeğe ihtiyaç duymuyordu. AMD ise FX serisinde dayadı çekirdeği. Oyunlardaki fark Everest kadardı. AMD olmasa bile 8700K 4/8 çıkmazdı bana kalırsa. 7700K neden çıktı bilmiyorum.

Belli bir sınırın var, delid de yapsan voltajı fazla zorlarsan yakabilirsin dikkat et derim, örneğin Ryzen 3 1200'ü 1.45'ün üstünde yakma ihtimalin yüksek.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00