Hangi Windows 11 lisansı alınmalı?

Pro değil Home alın.
Pro'nun avantaj sanılan özellikleri hiç işlerine yaramadığı ve kullanmadıkları halde kullanıcılarına büyük sıkıntılar çıkarabilir.
  • Pro özellikle bilgisayarlar arası ağ söz konusu olduğunda gereklidir. İşyeri ağı gibi.
  • Bitlocker - disk şifreleme ihtiyacınız var ise de pro gerekir. Bitlocker'le ilgili açmaz şurada. Diskle ilgili veya sistemle ilgili bir sıkıntı yaşamanız halinde kendi verilerinize siz de ulaşamayabilirsiniz.
Yanlış yönlendirmeyin. Pro, ağlararası iletişim veya iş yeri ortamı söz konusu olmasa da gerekli olabilir. Ayrıca, işletmeler için halihazırda Enterprise ve Business Professional sürümleri mevcut. Bitlocker, benim için hem cihaz güvenliği hem de zararlı yazılımlara karşı önlem almak açısından önemli gördüğüm bir özellik. Ayrıca veri güvenliğini de önemli ölçüde artırıyor. Elbette ki, her sistem ve yazılımda olduğu gibi yanlış ve bilinçsiz kullanım istenmeyen sorunlara yol açabilir, bunun için öncelikle kullanılan yazılım hakkında bilgi sahibi olunması elzemdir.
Bunun haricinde konu sahibi Hyper-V, Sandbox vb. özellikleri de kullanmak isteyebilir.
Sırf bazı özelliklerin hatalı kullanımı istenmeyen sonuçlara yol açabilir diye daha kısıtlı bir sürümü tavsiye etmek bence yanlış. Hatırladığım kadarıyla Pro ile Home arasında aşırı derecede bir fiyat farkı da yoktu. Daha sonrasında Pro'ya ait bir özellikten yararlanmak isterse ek masraf olmaz kanımca. Yine de istediğiniz sürümü almak için öncelikle kendiniz araştırmanızı tavsiye ederim.

Pro değil Home alın.
Pro'nun avantaj sanılan özellikleri hiç işlerine yaramadığı ve kullanmadıkları halde kullanıcılarına büyük sıkıntılar çıkarabilir.
  • Pro özellikle bilgisayarlar arası ağ söz konusu olduğunda gereklidir. İş yeri ağı gibi.
  • BitLocker - disk şifreleme ihtiyacınız var ise de Pro gerekir. BitLocker'le ilgili açmaz şurada. Diskle ilgili veya sistemle ilgili bir sıkıntı yaşamanız halinde kendi verilerinize siz de ulaşamayabilirsiniz.

Aynen hesap bağlarsan BitLocker özellikle, OneDrive yedekleme vs...

Yanlış yönlendirmeyin. Pro, ağlararası iletişim veya iş yeri ortamı söz konusu olmasa da gerekli olabilir. Ayrıca, işletmeler için halihazırda Enterprise ve Business Professional sürümleri mevcut. Bitlocker, benim için hem cihaz güvenliği hem de zararlı yazılımlara karşı önlem almak açısından önemli gördüğüm bir özellik. Ayrıca veri güvenliğini de önemli ölçüde artırıyor. Elbette ki, her sistem ve yazılımda olduğu gibi yanlış ve bilinçsiz kullanım istenmeyen sorunlara yol açabilir, bunun için öncelikle kullanılan yazılım hakkında bilgi sahibi olunması elzemdir.
Bunun haricinde konu sahibi Hyper-V, Sandbox vb. özellikleri de kullanmak isteyebilir.
Sırf bazı özelliklerin hatalı kullanımı istenmeyen sonuçlara yol açabilir diye daha kısıtlı bir sürümü tavsiye etmek bence yanlış. Hatırladığım kadarıyla Pro ile Home arasında aşırı derecede bir fiyat farkı da yoktu. Daha sonrasında Pro'ya ait bir özellikten yararlanmak isterse ek masraf olmaz kanımca. Yine de istediğiniz sürümü almak için öncelikle kendiniz araştırmanızı tavsiye ederim.
Nedenlerinizi yazın yeterli.
Yanlış yönlendirme yok.
Gündelik kullanım ve oyun amacı ile kullanılan laptoplar için Home versiyon Pro dan daha iyidir.

Düz lisans format atınca gidiyor diye biliyorum OEM lisans anakarta gömülüyor formatla falan gitmiyor.

Donanım degiştirmedigin sürece oto etkinleştirir her ikisi de.
Mesela hesap veya key girmezsen Pro 3V66T genel anahtar ile etkinleştirir.

Nedenlerinizi yazın yeterli.
Yanlış yönlendirme yok.
Gündelik kullanım ve oyun amacı ile kullanılan laptoplar için Home versiyon Pro dan daha iyidir.
Öne sürdüğüm nedenleri zaten mentionda belirttim. Home'un sahip olup Pro'nun sahip olmadığı bir özellik bilmediğim için gündelik kullanım için "daha iyi" demenizdeki sebebinizi anlayamıyorum. Hatırladığım kadarıyla arada çok fazla fiyat farkı da olmadığından fırsatı varken daha fazla özelliğin bulunduğu sürümü almasını tavsiye ettim.

Ek olarak, Yedekleme vb. özellikler yanlış bilmiyorsam Home'da da mevcut ve manuel olarak veyahut WinUtil gibi araçlarla da kapatılabiliyor.

@noctus
Bakın, neden pro tercih edilmesi gerektiği ile bilgi verir ve önerirsiniz. Bu durumda saygı duyarım.

Ben bu güne kadar Home kullanıyorum keşke Pro kullansa idim, şu özelliğine ihtiyacım var diyen hiç kimseye rastlamadım. Binde bir, onbinde bir belki lazım olur veya o bile olmaz. Diyelim ki oldu. 3. parti bir yazılımla o ihtiyaç genelde giderilir.
Dolayısı ile yanlış yönlendirme durumu var gibi sallamayın.

Bir şey sormak OEM mi Retail lisans mı tercih etmeliyim? Aralarındaki farklar nelerdir?

İnternetteki OEM'leri sadece kendi anakartınıza ait oldugunu zannetmeyin.
OEM keylerin satışı yoktur.
Microsoft ve partnerler bireysellere Retail(parekende) SATAR.
OEM'ler PC üreticilerine verilen ürettigi PC'ye kurdukları Windows'a verilmiş keylerdir.
Üreticiler etkinleştirilen keyleri Microsoft'a bildirir, Microsoft bunları kilitlr. OEM olayı budur.
Aynı OEM'le 6 PC etkinleştirdim.
Retail daha esnektir.

@noctus
Bakın, neden pro tercih edilmesi gerektiği ile bilgi verir ve önerirsiniz. Bu durumda saygı duyarım.

Ben bu güne kadar Home kullanıyorum keşke Pro kullansa idim, şu özelliğine ihtiyacım var diyen hiç kimseye rastlamadım. Binde bir, onbinde bir belki lazım olur veya o bile olmaz. Diyelim ki oldu. 3. parti bir yazılımla o ihtiyaç genelde giderilir.
Dolayısı ile yanlış yönlendirme durumu var gibi sallamayın.
Neden Pro'yu tavsiye ettiğimi üstteki mentionlarda Türkçe bilen ve bilimum okuduğunu anlama becerisine sahip herkesin anlayabileceği açıklıkta izah ettiğimi düşünüyorum. Buna rağmen, bir şeyin "tercih edilmesi gerektiğini" değil, kişisel gereksinim ve ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak yapılan bir araştırma sonucunda Konu sahibi için en uygun sürümü tercih etmesini söyledim.

Ben şahsen Home kullanıyorken Pro'da bulunan pek çok özelliği kullanma gereksinimi duydum, çevremdeki ve forumlardaki birçok insanda da benzer durumlara rastladım. Kendi deneyimlerimden de yola çıkarak böyle bir tavsiyede bulunma ihtiyacı hissettim. Sırf sizin çevrenizde bu ihtiyaca sahip birisi yok diye beni 'sallamakla' itham etmeniz manasız olmuş.
Şahsi olarak Hyper-V, RDP ve Sandbox özelliklerine ihtiyaç duyuyordum bunların yanı sıra Bitlocker da benim için çok büyük bir avantaj oldu.

İnsanların ihtiyaç ve gereksinimleri çeşitlidir ve kimisinin binde bir duyduğu ihtiyaç kimisinin günlük kullanımında lazım olabilir (en basitinden Hyper-V ve RDP gibi).

Aradaki fiyat farkı hatırladığım kadarıyla (satıcılara göre değişmekle birlikte) çok fazla değil iken daha kısıtlı özelliğe sahip olan sürümün, gereksiz nedenleri öne sürerek, tercih edilmesi gerektiğini savunmanız bana göre bir yanlış yönlendirmedir, bunu da üstteki mesajlarımda belirttim zaten. Bu noktaya konu sahibi ileride belki kararından pişman olabilir diye özellikle değinmek istemiştim.

Hiçbir şeyi salladığım yok, bu konu hakkında sizinle daha fazla tartışmayacağım.

Esenlikler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı