Hangi Windows sürümünü kullanmalıyım?

Vallahi ben şahsen Home öneriyorum ama kurduktan sonra cortana gibi uygulamaları iptal edersin en fazla 1 saatini alır mesela Xbox Game Bar onun gibi internete var videoları ama eğer iş insanıysan Pro yani nasıl Samsung'da bir s serisi bir de Note serisi var aynen öyle s serisinin işlemcisi güçlü Note serisinde kalem özelliği var s serisini Home gibi düşün Pro serisinde kalem özelliği var ve fazladan işlemcini yiyor ve bunu kapatamıyorsun gibi düşün benim tavsiyem Home kurmandan yana umarım yardımcı olmuşumdur iyi günler.

Güvenlik konsunda ise; örneğin bitlocker denen şey depolama birimlerini şifrelemene yarayan bir hizmet yazılımı. Bunun gibi şeylere ihtiyacın olup olmayacağı senin bileceğin iş.

Güvenlik konsunda ise; örneğin bitlocker denen şey depolama birimlerini şifrelemene yarayan bir hizmet yazılımı. Bunun gibi şeylere ihtiyacın olup olmayacağı senin bileceğin iş.
Yok hocam benim için windows updateler gelsin o yeter attığım fotoğrafı da araştırdım sandığım gibi bir şey değilmiş. FPS farkını da araştırdım aralarında pek fark yok gibi RAM yemelerine baktım PRO daha çok ram yiyor bu yüzden HOME a geçmeyi düşünüyorum bu arada yanıt veren herkese teşekkür ederim.

Öncelikle Pro sürümü Hyper-V, Bitlocker gibi özellikler içeriyor. Ve bunlar ev kullanıcısı için gereksiz şeyler. Ben Hyper-V ile uğraştığım için Pro kullanıyorum masaüstünde. Lakin diğer cihazlarımda hep Home kurulu.

Ev kullanıcısı için Home yeterli. Pro falan kurmamalı ev kullanıcısı çünkü çok fazla işine yaramayacak özellik dolu oluyor Pro sürümlerinde. Home sürümünde ise temel özellikler var sadece ev kullanıcılarının işine yarayabilecek. Performansa etkisi oluyor.

Kısaca Hyper-V ile falan uğraşmıyorsanız, işletme değilseniz Pro değil Home sürümünü kurun. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı