Hangisi daha hızlı şarj eder?

Merhaba. Bu kıyası yapabilmede şarjlı bataryanın şarj voltunu da mutlaka belirtmeniz gerekirdi, örneğin bu batarya 7.5-8 volt ise 10 volt, 10 A en hızlı şarj şeklinde olur. 100 voltta ve 1 A ile batarya 7.5- 8 voltta ise zarar görüp elektroliti mutlaka içinden uçar, 85- 90 voltluk bataryayla zarar göremeden 10 A-h kapasitede ise 100 volt, 1 A ile sıkıntısız şarj olabilir.

Batarya şarjında genellikle % 20 ve daha fazla uygulanacak bir voltajın ve uygun şarj amperinin normal şarjda şarj süresini kısaltan etkisi olur. Daha fazla voltaj ve amper değerleri, batarya geriliminin ve amper-saat kapasitesinin çok üzerinde ise bataryaya mutlaka zarar verip hasar verdirebilmesi her zaman söz konusu olur.

Amper değerinin daha yüksek olması, şarj edilen bataryaya uygun voltaj değeri sabit kalırsa olumlu olur, şarjı kısaltmış olur, 5 volt, 1 A ve 5 volt, 2 A olup android telefonların normal ve daha hızlı şarj olan değişik şarj adaptörleri gibi.

Voltajın çok yüksek olması, eğer amper değeri çok düşükse (100 volt 1 A gibi) toplam şarj süresini çok fazla kısaltmaz, şarjı biraz hızlandırır, ancak uzun sürelerde şarj adaptörünün çok fazla ısınıp direk yanmasına (adaptör çıkışı kısmen kısa devre gibi olacağından) her zaman neden olabilir.

Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı