MerhabaArkadaşlar yeni bir savunma sporu çıkmış. İsmi "Hankando". Bilgisi olan var mı?
MMA salonu araştırırken Hankando salonu buldum bu yüzden sormak istedim.
Hankando biraz araştırdım, Anladığım kadarıyla Türkün oluşturduğu kravmaga ve systema gibi sadece hedefe yönelik bir spor doğru mu anladım hocam ?Merhaba
Hankando Şenel İlhan tarafından kurulmuş bir savunma ve mücadele sanatıdır. Asıl amacı ring sporu olmaktan ziyade gerçek hayatta etkili olmayı insana öğretmektir. Dolayısıyla en önemli öğretilerinden birisi dövüş psikolojisidir. Bununla birlikte sokakta aklınıza gelebilecek gerekli olan her vuruş ve materyali kullanmayı öğretir. Sokakta etkili olabilmek için şov barındırmaz, sade ve kişiye uygun teknikler öğretir. Karmaşık yüzlerce teknik öğretilip ring dışında elin ayağa dolaşmasına karşıdır.
@hankandocekmekoy İnstagram sayfamızda paylaşımlarımız yakında başlayacaktır. Eğitim almak için bize mesaj atabilirsiniz.
Grandmaster'ımız ve Hankando hakkındaki yazıya bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz: Hankando
Hankando sitesinden baktım konum burayı gösteriyor eğer doğru ise buraya çok uzağım, Ben Rami'deyim Master Fikret Yiğit isimli hocanın salonuna yakınım.Çok benzer olduğunu söyleyememekle beraber üçünün de öne sürdüğü ortak nokta hayatta kalma çabasıdır. Teknik ve dövüş felsefeleri olarak ciddi farklar var. Aynı zamanda Hankando serseri ahlaklı kişileri daha tehlikeli hale getirmeyi reddeder. Psikolojik ve fiziki eğitim iç içedir. Kırmızı çizgilerini gerçek manada benimsemiş, ahlaklı ve ilkeli, kendisini veya çevresini, tekli ya da çoklu dövüşlerde savunabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlar.
Dediğiniz gibi Milli bir değerdir
İstanbul Çekmeköy'e yakın mısınız?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.