İlacı ezersen ağzında erimeye başlayacaktır. Bazı ilaçlar midede, bazıları da bağırsakta parçalanıyor. İlacın faydasını göremezsin, ilaç yutma tekniklerine bak derim.
Ya olmuyor panik oluyorumNasıl yutamıyorsun? Boğazın mı küçük?
Korktum suanda ama eczaci olur dedi.Ölmek istiyorsan ez. Benim bildiğim ezmek zararlı.
![]()
Hapları kırıp içmek sizi öldürebilir! | Genel Sağlık Haberleri
Hastalar kimi zaman ilacın ağır geleceğini ya da tek seferde yutamayacağını düşünerek kolaylaştırmak için hapı kırdıktan sonra yutar. Bunun sonucunda ölüm tehlikesi olduğunu biliyor musunuz?www.yenisafak.com
Tesekkur ederim ama centik yok yine de.Enterik kaplı veya kapsül değilse bir sorun olacağını sanmıyorum. Bazı tabletlerde kırılmak için eklenmiş çentikler bile bulunuyor.
Bu alanda eğitimli hocalarımız cevap verirse daha iyi olur tabii.
Bunu söylerken cok utaniyorum. Wincef Seftibuten 400 mgİlacın adı ne? Dozu ne kadar?
Fiziksel herhangi bir sıkıntı yok anladığım kadarıyla, yutmayı bir şekilde öğrenmen gerek, onun dışında dedikleri gibi arkadaşların bazı hapları çiğnemenin veya ezip içmenin sıkıntısı büyük olabilir yinede bir doktoruna sor.Ya olmuyor panik oluyorum
Utanacak ne var! Sağlık bu, ayrıca normal enfeksiyon ilacı utanılacak bir tarafı yok üriner olarak vermişler heralde o yüzden öyle diyorsun. İlacı almaya bak mühim bir ilerleme var ki şase olanı değil enfeksiyon olanı vermiş.Bunu söylerken cok utaniyorum. Wincef Seftibuten 400 mg
Cevabın için teşekkür ederimİlacı ezersen ağzında erimeye başlayacaktır. Bazı ilaçlar midede, bazıları da bağırsakta parçalanıyor. İlacın faydasını göremezsin, ilaç yutma tekniklerine bak derim.
Gerçekten cok teşekkür ederim. Sizin gibi iyi insanlari çok özlemişim öncelikle sanirim baya bilgili birisiniz. Doktor falan mısınız? Ayrica bir sey sormak istiyorum. Benim ilaçta çentik yok kırsam bir şey olmaz umarım.Utanacak ne var! Sağlık bu, ayrıca normal enfeksiyon ilacı utanılacak bir tarafı yok üriner olarak vermişler heralde o yüzden öyle diyorsun. İlacı almaya bak mühim bir ilerleme var ki şase olanı değil enfeksiyon olanı vermiş.
Kırılmasında sakınca yok doz düşük olsa da bayanlar bazen yutmada zorluk çekebiliyor. Çay, meyve suyu gibi şeylerle içmedikçe veya alkolle bir sorun olmaz. Yazıldığı dozda aksatmadan içebilirsiniz.
Alternatif olarak doktor söylemiştir zaten o yüzden utandığınız için en basitinden söyleyeceğim ek bilgi olarak hijyeninize biraz dikkat etmeye ve bol su tüketmeye bakın daha çabuk iyileşirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.