Hap içen kişi oruç tutabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Milyon tane yorum ve kesin(!) cevap gelir buna. Bu tür konular işte ayrı bir saçmalık. Resmen "xx" bana kızar mı gibi insani duygularla tereddüt ediyor insanlar.
Şuanda banamı dediniz bunu yoksa başka birilerinemi anlayamadım? Ben sadece sormak istedim.

Geçici bir durum ise iyileştiğinizde kazasını tutabilir geçmeyecek şekilde ise fidye verebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada dini konularla alakalı yazılan yorumları sağlam kaynaklardan teyit ederek tatbik etmenizi tavsiye ederim çünkü dini her içeriğe hakaret, aşağılama ve yanlış bilgi verici yorumlar yazan dini inancı olmayan art niyetli kişiler mevcut. Moderatör ekibi hiç görmüyor bunları neden acaba? Yaşınız küçükse anne babanıza danışınız.

@Ethem Efe Soru sormadım aslında. Sitem gibi biraz. Herkes kendince doğru çıkarıyor günümüzde. Bir anda dayanaksız, kesin doğru gibi saçma sapan yorumlar geliyor.
Ha anladım benim konuya laf etmiyorsunuz yani tamamdır.
Saçma olan şeyleri dikkate almıyorum genelde hocam,ciddi bir şekilde gerçekçi gelenleri azıcık araştırıp bakıyorum.

Milyon tane yorum ve kesin(!) cevap gelir buna. Bu tür konular işte ayrı bir saçmalık. Resmen "xx" bana kızar mı gibi insani duygularla tereddüt ediyor insanlar.
Arkadaşımız 12 yaşında. Dini bir kenara bırakıp çocuğun menfaatini düşünmek gerekiyor. Bu yüzden genel bir doğru var, o da oruç tutmaması gerektiği.

Sen tutma @Ethem Efe , birisi kızacaksa bana kızsın ben hesaplaşırım onunla. Sen iyileşene ve büyüyene kadar iyi ve faydalı birisi olmaya çalış.

Çok teşekkür ederim iyi niyetiniz için yüzümde gülümseme uyandı vallahi

Yaşını bilemiyoruz zaten yorumun sonunda yaşınız küçükse ailenize danışın dedim ben. Kaldı ki dini ibadetler belirli bir yaş sonrasında farz oluyor zaten. Yaşı yetmeyene farz değil oruç. Dini bir kenara neden bırakalım? Küçük yaştaki Müslüman kardeşlerimize dini öğretmenin ne zararı var? Bana yazılmamış fakat benim yorumumu da ilgilendirdiğini düşündüğümden böyle bir eklenti yaptım.

Direkt olarak dini bir konuda karşı tarafı suçlarken neden " asın ", " hoşgörü " kelimelerini kullanmayı tercih ettiniz? Özellikle iğneleyici bir ifade izlenimi uyandırdı bende. Kaldı ki moderatör desteğine ihtiyacım yok, bahsettiğim konu adalet. Bazı kullanıcıların mesajları normalinden daha fazla denetim altında ceza yazmak için mi acaba diye düşünmüyor değilim. Bazılarınada her şey serbest adam başkasının inancıyla dalga geçebiliyor özgürce.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…