Hard disk arızası yüzünden Windows açılmıyor

Flummoxxs

Centipat
Katılım
30 Temmuz 2021
Mesajlar
37
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Birkaç zamandır hard diskim sorun veriyordu ve Total bir şey bir şey diye 10k tane sorunu düzeltiyordu. Hatta HD'nin bir ara güvenlik dosyaları da silinmişti. Geri yüklenmiştim geçenlerde neyse sadede gelelim, PC'yi yeniden başlatıyordum sonra PC logo ekranında kalmaya başladı. Otomatik onarım deyip siyah ekran oluyordu. Kasayı kapatıp açıyordum logo ekranında kalıyordu. Ne BIOS'a giriyor ne Windows'a. Hard diskin kablosunu çıkarsam Windows SSD'ye kurulu olduğu için açılır mı? Hard disk tamir edilebilir mi?
 
HDD`nin kablosu sökülürse açılır. Windows SSD`de ise burada sıkıntı olmaz. HDD`de ise Boot olmaz. Tamiri ise zor hocam. Yeni HDD/SSD alın derim.
 
Son düzenleme:
Yedek alma amaçlı çok sağlıklı olmayan geçici bir çözümü olabilir. Öncelikle first boot olarak SSD'den sistemi açın USB'ye önyükleme HD Tune programını kurun. SSD'yi çıkartıp HDD'yi takın ve first boot olarak USB-UEFI seçin.
Ayrıntılı - detailed bad sector scan çalıştırın, tarama bitince fix it- çalıştırın. Bad sector olan kısımlar kullanıma kapatılacaktır. Büyük ihtimalle bad sector kısımlara denk gelen veriler bozulacaktır ancak kalan kısımlardaki verileri kurtarabilirsiniz.
 
Windows zaten SSD`de kurulu olduğu için HDD olmasa bile sistem açılır. Sorunlu HDD`yi kurtarmak zor.
 

Geri
Yukarı