SVGSefaTR
Hectopat
Herkese merhaba arkadaşlar direkt konuya geçiş yapıyorum. 1 sene önce hard diskim bozuldu özellikleri de 1TB 7200 RPM idi. Her neyse bu bozuldu tamircide ucuz yollu 5400 RPM 500 GB bir hard disk takmış. Tamirden geldiğinde laptopun yavaşladığını fark ettim ama zaten okullar başladığı için sorun etmedim. Biliyorsunuz ki 1 hafta sonra 1 haftalık ara tatil var arkadaşlarımla o 1 senelik çalışmanın acısını oyunla alacağız ama hard disk öyle yavaş ki yani eskiden laptop açıldığı gibi saniyesinde Discord ve GTA 5 girer FPS de gram drop olmazdı, şimdi ise açma tuşuna basıyorum şifre istiyor. Orada donuyor 40-50 saniye şifreyi giriyorum bekliyorum 5 dakika sonra normale geliyor. Onda da Google girince bile 30 saniye yanıt vermiyor oluyor sonradan yavaş bir şekilde normale dönüyor. Yani laptopu kastıracak bir şeyde yok. En ağır olanları söyleyeyim Movavi Video Editor Plus ve 2 3 tane video dosyası başka hiçbir şey yok. 100 tane hard disk uygulamasına soktum hepsinde sağlam gösteriyor sağlığı da %100 gösteriyor. Başkalarına danıştım.
Herkes işlemcide, ekran kartında suç buluyor ama bence bu imkansız çünkü bir uygulamaya girdiğimde görev yöneticisine bakıyorum ekran kartı genelde %8 %10 civarlarında oluyor işlemci ise %20 %40 arasında oluyor ama hard disk bir şey açtığım gibi %100 oluyor yanıt vermiyor oluyor sizce laptopun sorunu nedir?
Herkes işlemcide, ekran kartında suç buluyor ama bence bu imkansız çünkü bir uygulamaya girdiğimde görev yöneticisine bakıyorum ekran kartı genelde %8 %10 civarlarında oluyor işlemci ise %20 %40 arasında oluyor ama hard disk bir şey açtığım gibi %100 oluyor yanıt vermiyor oluyor sizce laptopun sorunu nedir?
Son düzenleyen: Moderatör: