Hard disk için bad sector görünüyor

İhsangencer

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
ST1000DM010-2EP102
Anakart
EX-H410M-V3
20250907_005313.jpg

20250907_012548.jpg

Taramayı dün yaptım ve sonuç ortada. Taradıktan sonra chkdsk D: /f /r bir şeyler yapmıştım. Hard Disk Sentinel uygulamasında da sağlığa “mükemmel” diyor, anlamadım. Bir daha chkdsk yapsam ya da çoğu yukarı tarafta çıkmış o kısmı ayırsam bir şekilde etki eder mi?

Eki Görüntüle 2570350

Eki Görüntüle 2570349

Taramayı dün yaptım ve sonuç ortada. Taradıktan sonra chkdsk D: /f /r bir şeyler yapmıştım. Hard Disk Sentinel uygulamasında da sağlığa “mükemmel” diyor, anlamadım. Bir daha chkdsk yapsam ya da çoğu yukarı tarafta çıkmış o kısmı ayırsam bir şekilde etki eder mi?

At çöpe uğraşma bile, extra olarak Low level formatta deneyebilirsin. Diskin Smart verileri hatalı o sebepten dolayı sağlık mükemmel gözüküyor.

Eki Görüntüle 2570350

Eki Görüntüle 2570349

KOD: 05 ve C5'e göre fiziksel bir bad sector görünmüyor. SMART verilerinin devamı aşağıda da var ama eksik atmışsın.

SMART verilerinde "sağlık" ibaresinin hiçbir anlamı yok. Seagate'in saçma sapan HDD'leri için de normal bir durum bu.

HDD Low-Level-Format yazılımı ile, LLF işlemi yaparsan, muhtemelen düzelecektir. Bayağı uzun sürecek ama haberin olsun.

Detaylı rehberi de burada:

Kod: 05 ve C5'e göre fiziksel bir bad sector görünmüyor. Smart verilerinin devamı aşağıda da var ama eksik atmışsın.

Smart verilerinde "sağlık" ibaresinin hiçbir anlamı yok. Seagate'in saçma sapan HDD'leri için de normal bir durum bu.

HDD Low-level-format yazılımı ile, LLF işlemi yaparsan, muhtemelen düzelecektir. Bayağı uzun sürecek ama haberin olsun.

Detaylı rehberi de burada:

1757204208378.png

Low level format atacağım ondan sonra neler yapabilirim eğer düzelmezse?

Yapacağınız tek şey verilerinizi bir an önce başka bir yere aktarmak. Çünkü bozuk sektörler kanser hücresi gibidir. Bir kez çıktığında yavaş yavaş çoğalmaya başlarlar ve en sonunda diski kullanılamaz hale getirirler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı