Hard disk mavi ekrana sebep olur mu?

safadoganayss

Kilopat
SSD veya HDD modeli
Samsung hd161gj
Ekran kartı
GTX 660Ti Power Edition
Anakart
Asus p5q se2
İşlemci
xeon x5450
Arkadaşlar yaklaşık 1-2 aydır mavi ekran sıkıntılarıyla uğraşıyorum, RAM'leri tek tek Memtest'te test ettim hiçbir sorun yok, ekran kartında sorun yok 3-4 saat FurMark testinde sıkıntısız çalışıyor. Tek şüphelendiğim eski hard diskim kaldı. Bugün HD Tune'den kontrol ettiğimde şu ekranı gördüm:

HDTune_Health_SAMSUNG_HD161GJ.png

Bu sorun mavi ekran hatalarına sebep olur mu? Bu arada her mavi ekran verdiğinde farklı farklı şeylerden dolayı veriyor.

Eror Scan menüsünden Quick Scan'nın tikini kaldırarak test yapın ardından test sonuçlaını bizimle paylaşın.
Başlattım bitince atacağım.
Minidump dosyalarını da paylaşın lütfen. Minidump Dosyalarını Paylaşın
Minidump 5 Farklı dump dosyası var içinde. Hepsini dün verdi.
HD Tune de bazı parametreler gözükmemiş HDD Sentinel ile durumunu paylaşsanız daha iyi olur.
2.PNG
1.PNG

Bariz sabit disk arızası görünüyor hala sorgulanan ne? Sabit diskte problem görünüyor alabiliyorsanız bilgilerinizi yedekleyin mümkünse SSD kullanın.

Hocam mesela HDD'de CS:GO ve Lost Ark var bunları oynarken mavi ekran, reset sorunu veriyor ama mesela SSD'de LoL var onu oynarken de bazen mavi ekran ve reset hatası veriyor. Hard disk her türlü bu soruna sebep olur mu?

Son düzenleme:
Bariz sabit disk arızası görünüyor hala sorgulanan ne? Sabit diskte problem görünüyor alabiliyorsanız bilgilerinizi yedekleyin mümkünse SSD kullanın.
Bize işimizi mi öğretmeye çalışıyorsunuz acaba?

HD Sentinel üzerinden acilen sağlığına bakılması lazım.
Disk sorunu gibi görünüyor ama belki HD Tune programının da hatası olabilir.
Program her zaman yüzde 100 doğru sonuç vermeyebiliyor.

Bu arada tüm hatalar diskten değil. 3 tane NVIDIA ekran kartı sürücüsü kaynaklı hata var.

DDU ile sürücüsünü kaldırıp tekrar kurmanız gerek.

Son düzenleme:
Bize işimizi mi öğretmeye çalışıyorsunuz acaba?

HD sentinel üzerinden acilen sağlığına bakılması lazım.
Disk sorunu gibi görünüyor ama belki HD Tune programının da hatası olabilir.
Program her zaman yüzde 100 doğru sonuç vermeyebiliyor.

Bu arada tüm hatalar diskten değil. 3 tane NVIDIA ekran kartı sürücüsü kaynaklı hata var.

DDU ile sürücüsünü kaldırıp tekrar kurmanız gerek.

Şu an yapabilecek durumda değilim hocam gece deneyeceğim, yukarıda HD sentinelin Smart sekmesindeki ekran görüntüsünü paylaştım. Health olarak %80 gösteriyor fakat yeşil kutucuğun içinde yaptığı açıklama da şu şekilde:
1646509677057.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı