Hard Disk Montajı Nasıl Yapılır?

OguzWick

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

Hard disk montajı yapacağım fakat hiç daha önce böyle işlerde bulunmamıştım. YouTube videolarını izledim fakat hiçbir şey anlamadım. Kasamda şu an 2 tane hard disk takılı ve hangisini çıkartıp yeni aldıgımı daha sonra nasıl çıkarcağımı falan bilmiyorum. Hasar vermek istemiyorum. En basit anlatımla yardımcı olabilecek var mı?

Hard disk montajı yapılırken güç düğmesinin kapalı olması ve diğer fişleri çıkartmak gerekiyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanın içinden çekmece gibi çıkarıp alacaksınız eski HDD'yi. Daha sonra bağlantı vidaları farklı renkte falan olur kendini belli eder, onları söküp çıkarın eski HDD'yi daha sonra söktüğünüz gibi yenisini takın.

Hocam her montaj esnasında kasayı fişten çekin.

Bütün hdd ve ssd lerde (nvme ssd hariç) sata ve data kablosu olur ince uzun olan sata yani güç veren kablo, kısa olan data yani veri aktarımı yapan kablo bu bilgiler ile rahatlıkla sök tak işlemi yapabilirsin. Kavanoz kapağını aç diğer kavanozun kapağını tak kadar kolay bi işlem korkmadan rahatlıkla işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bütün işlemler gerçekleşirken bilgisayara hiçbir şekilde güç vermeden yapman sağlıklı olur. Kasa ise fişini çek laptop ise içini açıtıktan sonra bataryanın soketini sök.

Dosya Ekleri

• images (1) (2).jpeg
    images (1) (2).jpeg
    16,9 KB · Görüntüleme: 43
Kasanın içinden çekmece gibi çıkarıp alacaksınız eski HDD'yi. Daha sonra bağlantı vidaları farklı renkte falan olur kendini belli eder, onları söküp çıkarın eski HDD'yi daha sonra söktüğünüz gibi yenisini takın.

Hocam her montaj esnasında kasayı fişten çekin.
2 tane Hard disk üst üste gibi duruyor. Çekmece gibi çekerken alttaki falan hasar görmez dimi? çizilmez ya da?

2 tane Hard disk üst üste gibi duruyor. Çekmece gibi çekerken alttaki falan hasar görmez dimi? çizilmez ya da?
Sıkıntı olmaz hocam. Çekmece dediğim şey HDD kızağı. Attığım resimdekine benzer. HDD'yi buna monte edip kasaya takıyoruz.

Dosya Ekleri

• images (18) (26).jpeg
    images (18) (26).jpeg
    8,2 KB · Görüntüleme: 32
Bütün hdd ve ssd lerde (nvme ssd hariç) sata ve data kablosu olur ince uzun olan sata yani güç veren kablo, kısa olan data yani veri aktarımı yapan kablo bu bilgiler ile rahatlıkla sök tak işlemi yapabilirsin. Kavanoz kapağını aç diğer kavanozun kapağını tak kadar kolay bi işlem korkmadan rahatlıkla işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bütün işlemler gerçekleşirken bilgisayara hiçbir şekilde güç vermeden yapman sağlıklı olur. Kasa ise fişini çek laptop ise içini açıtıktan sonra bataryanın soketini sök.
Peki hocam çıkardım diyelim taktım sonra yerine koydum. Öyle mi takayım sata ve data kablosunu yoksa vidaladıktan sonra takıp mı yerine sokayım.

Yerine sokulu hâldeyken kablo takabilirsiniz. Kendi HDD'lerinize bakın zaten dışarıda kablo girişleri.

Bazı kasalarda farklı olabiliyor. Sizin kasanızın modeli neydi acaba? İnternetten kontrol edeyim.
valla bilmiyorum ki ya :/

Ben bu eski HDD'den çıkardıgım farklı renkte olan vidaları çıkartıp yeni HDD'ye takabilirim dimi. Çünkü elimde başka vida bulunmuyor ve sanırım siparişinin yanında da gelmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı