Hard disk nasıl pasif hale çekilir?

Rixen

Decapat
Daha fazla  
Selam, şu anda aktif kullandığım hard diskin yerine SSD aldım fakat hard diski kullanılamaz hale getiremiyorum. Bu konuda yardımcı olur musunuz?

Bir daha asla kullnılmasını istemiyor musunuz yani çalışmasını mı istemiyorsunuz bozmak mı istiyorsunuz anlamadım tam olarak?

Eğer öyleyse diski çıkarın 2 kere koltuk da olur yere bırakın 10 cm veya daha fazla yükseklikten bir daha çalışmaz ya da disk çalışırken sert bir cisimle vurun ya da halay çekin iğnesi bozulur çalışmaz.

Son düzenleme:
Kullanılamayacak hal dediğiniz ne? Sistemde dursa zararı olmaz ki.

Bir daha asla kullnılmasını istemiyor musunuz yani çalışmasını mı istemiyorsunuz bozmak mı istiyorsunuz anlamadım tam olarak?

Eğer öyleyse diski çıkarın 2 kere koltuk da olur yere bırakın 10 cm veya daha fazla yükseklikten bir daha çalışmaz ya da disk çalışırken sert bir cisimle vurun ya da halak çekin iğnesi bozulur çalışmaz.
Bozmak istemiyorum. Şu anda diskim takılı halde, bunu sistem üzerinden kullanılamaz hale getirmek istiyorum. Harddiskin yerinde SSD takacağım.

Örnek olarak şu anda Harddisk D'yi kullanıyor. SSD takacağım zaman D'yi SSD'nin kullanmasını istiyorum.

Hocam C diskini SSD yapın Windows'u SSD'ye kurun hızlanır PC en azından hard diske gelince SSD'ye Windows kurarken o diskide biçimlendirin sürücü harf ve yolu ata kısmından D diski seçin.

Bozmak istemiyorum. Şu anda diskim takılı halde, bunu sistem üzerinden kullanılamaz hale getirmek istiyorum. Harddiskin yerinde SSD takacağım.

Örnek olarak şu anda Harddisk D'yi kullanıyor. SSD takacağım zaman D'yi SSD'nin kullanmasını istiyorum.
D'yi kullanması için CMD'den 2-3 komut yazmanız yeterli, SSD'i D yapar HDD'yi de E yaparsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı