Hard Disk Sentinel verileri doğru mu?

FxILairesTR

Hectopat
1631040191034.png

Buraya göre kullanım süresi 5 gün kalmış. Ne yapmalıyım? Hard diski yedekledim. Hemen değiştireyim mi, kullanıma devam edeyim mi?

Eki Görüntüle 1160573

Buraya göre kullanım süresi 5 gün kalmış. Ne yapmalıyım? Hard diski yedekledim. Hemen değiştireyim mi, kullanıma devam edeyim mi?
Kullanım süresi genelde pek doğru olmuyor ama söyleyeyim programın dediği gibi çok fazla kötü sektör bulmuş. Ve genelde Hard Disk Sentinel yanlış bir bilgi söylemiyor ama hata yapmış da olabilir. Ama büyük ihtimalle HDD en kısa sürede istifa edecektir ve bundan dolayı verileri yedeklemekle en iyisini yapmışsınız. Cihazdaki disk eğer bozulursa değiştirmek için bir disk almanız doğru olabilir çünkü disk öldüğü zaman bilgisayarı kullanamayıp bir de diskin gelmesini bir süre beklemek zorunda kalabilirsiniz. Hemen değiştirmeniz veya sonradan değiştirmeniz pek bir şey fark ettireceğini sanmıyorum. Ama bir ihtimal hata da olabilir bu yüzden bir disk gibi şeyler almadan önce biraz daha farklı farklı programlarla uğraşmanızı öneririm.

Son düzenleme:
Kalan kullanım süresi genelde yazılan veriye veya diskin çalıştığı süreye göre hesaplanıyor. Hızında pek bir sorun yok ise bu diskte önemli verileri tutmadan kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı