Çözüldü Hard Disk Verileri Kurtarma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Radaloa

Megapat
Makaleler
11
Yer
Karabük
Daha fazla  
Meslek
Tıp Mühendisi
İyi akşamlar arkadaşlar. Bilgisayarımı açarken sürekli PC Diagnostic gibi birşeyler yazıp yeniden başlıyor. Bilgisayarıma format atmak istiyorum, ancak masaüstümde veriler var. Bunları Ram üzerine geçici işletim sistemi gibi bir şeyler yapıyorduk ve dosyaları alabiliyorduk. Bunu bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen? @MF

Son düzenleme:
Birincisi, Recuva çözümden çok sorun yaratabiliyor. İkincisi, çöken sistemde Recuva'yı nasıl çalıştıracağını söyler misin ? Bir daha böyle kısa ve mesaj sayını artırmaya yönelik cevaplar vermezsen sevinirim.

Şakir Belgemen, çöken sistem deniyor. Bozulan sabit disk denmiyor...

Bir sistem çöktüğünde o sistemden veri kurmak için birden çok yöntem vardır.

İlk yöntemde sistemdeki diski söker ve başka bir Masaüstü PC'ye SATA portundan bağlarsınız. Böylece diskteki verilere ulaşır, bunları yedekler ve diski geri takıp format attıktan sonra Windows kurarak sistemi kullanmaya devam edersiniz.

Alternatif yöntemde diski sökmenize gerek yoktur.
  • Başka bir PC'den Backbox Linux indirin.
  • Bunu Unetbootin ile USB belleğe yazın.
  • USB belleği çöken bilgisayara takın ve bilgisayarı bu bellekten boot edin.
  • Linux açılınca sabit diskinize erişebilir ve verilerinizi bilgisayara takacağınız harici bir diske yedekleyebilirsiniz.

Mesaj sayımı arttırma gibi bir niyetim yok. Herkesi aynı kefeye koymak yanlış. Ayrıca sorunumu öncellikle Google arama motorunu kullanarak bulmaya çalıştım. Bulamadım burada yazdım. Teşekkürler yardımın için.

Harddiskinizi söküp harici olarak başka bir PC ye bağlayıp verileri kurtaranilirsiniz. Daha sonra dilediğiniz gibi format atın.

Mesaj sayımı arttırma gibi bir niyetim yok. Herkesi aynı kefeye koymak yanlış. Ayrıca sorunumu öncellikle Google arama motorunu kullanarak bulmaya çalıştım. Bulamadım burada yazdım. Teşekkürler yardımın için.

Kaan benim bir başka kullanıcıya verdiğim cevabı alıntı yapmış ama alıntı yaparken gereksiz kısımları çıkarmayı unutmuş. Sizinle ilgili bir sorun değil yani.

Birden fazla seçenek var aslında. Ben şahsen müşterilerimde denediklerim ile örnek vereyim;

- Bir linux USB oluşturarak sistemi boot edip bir başka USB ya da Harddisk e dosyalarını alabilirsin.
-Eğer format falan çekme girişiminde bulunduysan birkaç recovery programı var bunlardan biri ile hardiskini harici hale getirip tarama yöntemi ile verilerini geri getirebilirsin.

//Hardisk ten veri kurtarmada hardiske bir şey yazmamak çok önemli bilgine, yani disk üzerinde ne kadar çok hareket o kadar az veri demek. Recuva isimli programla yaklaşık 40 gb lik veri kurtardık.

Sorun değil. Linux ile verilerimi kurtardım. Teşekkürler arkadaşlar. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı