Çözüldü Hard diskte işlem yapılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cluster

Hectopat
Selamlar buralarda yeniyim konuya başlamak gerekirse bana geçen gün bir akrabam 2 TB hard disk hediye geldi. SATA kablosunu falan taktım açtım. Ayarladım, gözüktü. Bu PC bölümünde gözüktü. Neyse oyun yükleyecektim ama hiçbir şey yüklenmedi. Disk yazma hatası veriyordu ve başka metin klasör vb. atılmıyorda ara sıra çalışıyor ama bu sefer yer yok diyor. Sonra biraz araştırayım dedim, hiçbir sonuç yok. BIOS'dan ayar falan yapmadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. (Bir de Epic Games'den oyun yüklenmiyor hard diske)

Çözüm
Bilgisayarcı zaten disk çöp olmuş değiştirin, diyecektir. Bence götürmenize gerek yok. Formatı atın olmadı emekli edersiniz diski.
HDD Low Level format tool ile atabilirsiniz.
HD Tune ile sağlığını paylaşır mısınız?

Beklettiğim için kusuruma bakmayın. Bu programı tam anlamadım ama YouTube'dan baktım ve yaptım, Error Scan'da böyle.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-04-08 225306.png
    Ekran görüntüsü 2021-04-08 225306.png
    107,6 KB · Görüntüleme: 87
Hocam bitmiş bu HDD

Galiba smart verileri bunlardır diye tahmin ediyorum.
Evet onlar ama yanlış diski paylaşmışsınız. Sağlığı %0 olanı paylaşmanız gerekiyor. En azından bu programda gözüküyor sıcaklığı. Şimdi üstte gördüm SMART verilerini. Diskin durumu iyi gözükmüyor kafa disk yüzeyini çizmiş gibi. Kafayı konumlandırma hataları çok fazla

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı