Hard reset ile fabrika ayarlarına sıfırlama arasındaki fark nedir?

Büyük ihtimalle içinde zararsız bir virüs var kurman bir zarar vermez.

Hayır ayarlardan formatta sadece data yeniden kurulur cache ve diğer patitionlar etkilenmez.

Hayır ayarlardan formatta sadece data yeniden kurulur cache ve diğer patitionlar etkilenmez.

Fark var recovery bölümünden sildiğinde data ve diğer her şeyi silersin. Sonra FW indirip kurunca daha sağlama almış olursun.

Recoveryden sildiğinde data ve diğer her şey silinseydi cihaz kendini brick ederdi. Bilip bilmeden şu konulara yazmayın ya.
Ayrıca cache de siliniyor.

1702296376693.png

Soft brick nasıl oluyor?

Konuyu çok alakasız yerlere götürüyorsun. Bootloop ya da bootlogoya sıkıştığında soft brick olur. System'e ellersen oluşur genelde.

Custom recovery üzerinden silersen her şeyi silebilirsin, o zaman bricke düşebilir cihaz. Fakat biz stok recoveryden bahsediyoruz dostum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka root atılmamış telefonda soft brick zaten zor. Root atarken genelde TWRP kullanılır. ben de attım ROM. hatta eTab 5 için pandemi zamanında kendi Custom ROM'umla 2 öğrenci derse girdi, 3 de öğretmen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapmayın hocam sistemi sildiği yok bu işlemin.

Hard reset atsan da format atsanda telefonda işlem gören tek yer userdata ve cache bölümleri.

Sistem dersiniz işin içine system, vendor gibi şeylerde girer.
Evet hocam doğru diyorsunuz.

Bilgiye de gerek yok zaten. 3 saniye düşünülse yeter. Hiçbir Android telefon 1-2 saniye süren işlemde ROM'u silip kurmaz. Saçma geliyordu zaten.

Benim bildiğim Android'de (stok) hard resette System içerisinde olan olaylar hakkında ayrı konuşmak lazım çünkü bu ayrı bir konu ama bilmenizi istediğim olaylar hiçbir Android hard reset atarken bütün bölümlere hard reset atmaz zaten. Basit bir Google pixel cihazda bile (yeni Android sürümüyle System bölümü A ve B diye ikiye ayrılır, data cache ve vendor bölümleri de ayrı bölümlerdir. Hard resette data ve cache bölümü sıfırdan kurulur kurulum esnasında var olan dosyaların üzerine yazılır. Sdcard bölümü ise sıfırlanır. Bu bölümler root bölümünde toplanır Linux hiyerarşisinde root sistem köküdür. Kaldı ki konumuzla alakalı olmayan kısım burası idi. Çünkü bu indirdiğin dosya için hard reseti geçtim dosyayı silmene bile gerek yok sen kurmadıysan daha. Ha kurduysan içeriğinde zararsız bir trojan olduğunu belirtmiş galiba Kaspersky. Benim bahsettiğim konuda System bölümleri, root olayları ve custom ROM detayları için geçerli. Stok Android için hard resetin farkı bu. Fabrika ayarlarında ise sistem bunu zorla yapmadığından vendorun uygulayamadığı değişiklikler aynen kalır.

Üstüne üstlük benim bildiğim bu. Android konusunda benden yetkili dünya kadar da geliştirici var. Çoğu İngilizce ve Rusça sitelerde ROM paylaşıyor ben de biraz araştırıp öyle öğreniyorum. Bilmeyen arkadaşlarımın da yanıt vermektense sormasını tercih ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı