Harddisk BIOS'ta gözükmüyor

• Konuyu başlatan İbrahim TAPU
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 15.595
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İ

İbrahim TAPU

Ziyaretçi
Can sıkıntısına Ubuntu, Mac OS gibi işletim sistem kurduğum, masa üstündeki Hard disk bir anda öldü gitti. Bios’ dan göremiyorum, farklı HHD e kurduğum sistemde görüyor, fakat sistem donup kalıyor. Sizce bu hard disk kurtarma yöntemi var mı? Slow format atmayı denemedim.

Harddiskin markası modeli ve arabirim bağlantıları nedir?
HDD sisteme takılıyken HD tune görüntüsü alabiliyormusun?

Yok, alamıyorum. Sistem donup kalıyor. İde bağlantı birimini kullanıyor.

5051DSC0005.JPG

Yok, alamıyorum. Sistem donup kalıyor. İde bağlantı birimini kullanıyor.

5051DSC0005.JPG

Diğer harddiskin de IDE'mi?
Başlangıç konfigürasyonunu nasıl yaptın? Yoksa SATA arabirimli bir DVD okuyucun da mı var? Eğer böyleyse seni ısırmak lazım:D

- - - Güncellendi - - -

Şu linkten http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=502&sid=18&lang=en

Data Lifeguard Diagnostic for DOS adlı yazılımı indir.
Bir floppy ye kaydet. U3 bootable bellek te olur. HDD sisteme takılı iken bu program ile sistemi boot et ve yönergeleri uygula.
Harddiskin sıfır olacaktır.

Abi birinci sürücü olarak hard disk. Diğer disk’ de evet ide. Misal sistemi kurarken Harddiski 60 GB sallıyorum sistem yaptığımda 0.0 MB alan açıyor. 100 GB alanı oluşturduğumda da yine 0.0 MB alan oluşturuyor.

- - - Güncellendi - - -

Bir deneme yapalım o zaman.
:matrix:

Abi birinci sürücü olarak hard disk. Diğer disk’ de evet ide. Misal sistemi kurarken Harddiski 60 GB sallıyorum sistem yaptığımda 0.0 MB alan açıyor. 100 GB alanı oluşturduğumda da yine 0.0 MB alan oluşturuyor.

Sanırım anakart bariyerini devreye soktun istemeden. Dolayısı ile bu özellik harddiske kaydedildi. Yukarda vermiş olduğum DOS altında çalışan program tüm sorunlarını çözecektir.
https://www.technopat.net/forum/dig...60-isletim-sistemi-kurulumu-temiz-format.html
Şu konuyu da okuyup, harddiskinin tüm bölümlerini silmeye çalış. Format atıyormuş gibi yapacaksın ve tüm bölümleri sileceksin.

Maalesef gitmiş bu Hard disk Bios’ da görmüyor Bios ekranına gelmeden kafa atıyor.

4 tane farklı model var hiç biri birine uymuyor.Az önce kartı söktüm hibritlerin denk geldiği board yüzeyini temizledim, yeniden denedim sonuç değişmedi.
Galiba çöp e gidecek. Ya da hurdacıya mı? Satsam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her türlü değerlendirebilirsin. Ancak benim kafamın almadığı bir durum var. Ne tür format atarsan at böyle bir arızaya sebebiyet vermez. Başka birşeyler olmuştur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı