Harddisk, çıkarılabilir aygıt olarak görünüyor

dancerboy14

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
3D Video Tasarımcı
Merhaba, bilgisayarımda takılı 2 adet HDD var. Çıkarılabilir aygıt olarak gözüküyorlar. Bunları düzeltmek istiyorum, nasıl yapabilirim. Ekran görüntüsü olarak da ekledim.

Normalde 1 tane HDD kullanıyordum ve 2 bölümdü. Böyle bir sorun yoktu. Yeni bir sistem aldım. Onda da 1 tane HDD vardı. Yeni sisteme kurdum işletim sistemini açtım bitti. Daha sonra eski kullandığım HDD’i de taktım ve yeni kurduğum şekilde açıldı sistem. Eski diskin C kısmını biçimlendirdim. Sonuç olarak yeni HDD 1 parça ve Windows yüklü, eskisi 2 parça ve veriler yüklü. Sonra fark ettim ki sağ altta çıkarılabilir medya olarak gözüküyor. Bir sorun yok şu anda disklerde. 3ünden de birbirine gigabyte’larca veri yükledim. Herhangi bir sorun yok. Yazma hızları da 60-150 MB/sn arasında değişiyordu.

Harddiskler şöyle:

Seagate 1 TB 7200 rpm 2.5″ -- 1 parça ve Windows yüklü -- yeni olan
Samsung 1 TB 7200 rpm 3.5″ -- 2 parça ve veriler yüklü -- eski olan

Samsung diski kullandığım sistem C2D, DDR2 RAM bir sistemdi. Yeni sistemde i5 4590 + 1150 anakart + DDR3 RAM var. Bu yeni sisteme Windowsu ben yüklemedim. Flash belleği taktım açtım ve arkadaşa verdim, o kurdu geçti. Daha sonra bana dedi ki, yükleme alanı seçilirken HDD’de 4-5 tane bölüm vardı 900 küsür GB olanı biçimlendirip onu seçtim ve yükledim ama o sırada bana bir uyarı verdi dedi. Anlamadım ama devam ettim dedi. Büyük ihtimalle disklerin GPT olma durumu için uyarı vermiştir.

Şimdi bunu nasıl düzeltebilirim en sorunsuz ve stabil şekilde. Format, biçimlendirme ne gerekiyorsa yaparım. Verilerim gitmediği sürece.

57a35aa1a6248eab5ce912a309ad7583.jpg
57a35aa1a6248eab5ce912a309ad7583.jpg
0870115e301fd228ef75f8e599f9f8b5.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar çözebilen var mı https://support.microsoft.com/tr-tr/help/3083627/internal-sata-drives-show-up-as-removeable-media bende ssd de hdd de çıkarılabilir olarak gözüküyordu bu işlemleri yaptığımda biri gidiyor ama biri kalıyor
Ayrıca şöyle bi bilgi buldum sanırım öyle gözükmesi bir sorun teşkil etmiyormuş

"Anakart chipset sürücülerinin bir parçası olan SataIDE/SataRAID sürücüleri yüklendiğinde "Donanımı Güvenle Kaldır" bildiriminin çıkmasının nedeni; SATA diskin "SATA Hot Swap" özelliği olmasındandır. Bu özellik sayesinde SATA disklere veri yazılırken/okunurken sistemden sorunsuzca sökülüp/takılabilir. Ancak malumunuzdur ki, disk sistem diski ise, Windoze buna izin vermez.

Bazı üreticiler (Dizüstü gibi) setup proseslerinden bu sürücüyü çıkarırlar. Bu sistemlerde Microshaft'ın generic sürücüleri yüklendiğinden, bu bildirime rastlanmaz. Bunu yapmalarındaki sebep; ürettikleri bilgisayarda kullandıkları SATA HDD'nin firmware'inin uyumsuzluğundandır. Bu uyumsuzluk yüzünden, şayet sürücü yüklenir ise, bilgisayar açılışı sırasında 3 dakikaya varan gecikmelere neden olmaktadır. Bu sefer de başka bir handikap yaşanmakta!.. Sürücü yüklenmediği taktirde, Microshaft'ın generic sürücüsünde de NCQ (Native Command Queuing: Dahili Komut Sıralama) (disk okuma/yazma performans başarımı için) desteklenmediğinden dolayı, NCQ özellikli SATA disklerin bu özelliğinden feragat edilmek zorunda kalınması. :( "

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    3,6 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı