Harddisk Dinamik - RAW Olma Sorunu

Merhaba aynı sorunu ben de bu sabah yaşadım ve şu şekilde çözdüm.

Sistemimde 256 GB + 1 TB olmak üzere iki adet M.2 SSD mevcut. 256 GB olan SSD, laptop ile geldiği için içerisinde Windows 10 yüklü. Ben de 1 TB'lık SSD'yi 750 + 250 olarak böldüm ve 750'lik kısma Ubuntu 20.04 yükledim.

Bazı sebeplerden dolayı Ubuntu 18.06 yüklemem gerekti ve o sırada 750'lik kısmı da azaltmak istedim. Her şey o an oldu :) Bir şekilde sistemi bozdum ve mevcutta duran 250 GB'lık kısımda uçtu. Yukarıdaki görseldeki gibi ben de bir türlü Windows üzerinde bu bölümleri formatlayamadım veya silemedim. EaseUS ve AOMEI yazılımları da işe yaramadı. Onlar hasarlı kısmı görmüyor bile.

Ben de yeni bir Linux format USB'si hazırladım ve "yüklemeden Ubuntu dene" modunda açtım. Sonrasında Ubuntu içerisinde yüklü olan Gparted yazılımını açtım ve 1 TB'lık SSD'nin içindeki tüm bölümleri sildim. Üzerinde bir de NTFS olarak sorunsuz bir şekilde formatladım. Bence en temiz ve basit yol bu. Bir şekilde Linux imajı edinebilirseniz toplamda 10 dakikanızı almaz bu işlem.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba @Xen

İlk mesajda yaşadığınız problemin birebir aynısını yaşamaktayım. Bir tane ssd takılı onda işletim sistemim yüklü. Cd rom yerine de hdd taktım. Onun içi şu anda boş. Ancak ekran görüntüsünde görüldüğü gibi sadece 415 GB'lık alanı görebiliyorum. 50 GB olan siyah alanda da birin oluşturamıyorum.
Eki Görüntüle 386895
Verdiği hata

"Kapsamın boyutu en küçük boyuttan daha küçük" diyor.

Çözüme ulaştığınızı yazmışsınız. Yardımcı olursanız sevinirim.
Nasıl hallettiniz acaba?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı