Harddisk kendi kendine kapanıp açılıyor

Bana yardımcı olabilirmisiniz ben bugün yeni HDD aldım ve PC ye taktım tanımlaması için gerekenleri yaptım fakat HDD kendiliğinden kapanıp açılıyor eski diskinde böyle bir sıkıntı yoktu eski diskin kablolarıyla bağladım ondan olabilirmi o kırmızı renkli sata yazan bi kablo sata 6gbit için başka mı olcak 600 w güç kaynağım
Yeni HDD Seagate 1 TB 7200 RPM 64mb
Sata 6gbit lütfen yardımcı olun
 
Son düzenleme:
Aynı sorun bende de var. Seagate Green Baracuda 1 TB (ST1000DM010-2EP102 1000,2 GB) kendisini vatandan ta fii tarihinde aldım. 7 kere garantiye gönderdim 3 kere değişim yapıldı. Harddiski 2 3 kere sıfırlayınca düzeliyor. 6 7 ay sonra tekrar başlıyor. HDD'yi aldığımdan beri komple sistemi değiştirdim ama hala aynı. Önceden sistem donup mavi ekran veriyordu şimdi Windows SSD de kurulu olduğu için sistemde donma yok ama oyun oynarken filan oyundan atıyor ayrıca dosya gezgininde D ve E sürücüsünü açıyor (HDD de ki bölüm bunlar). Sonuç olarak uzun süredir böyle alıştım ben Seagate'in Allan belasını versin.
 
Evet, bende de aynı sorun vardı 6-7 aydır ozellikle oyunlardan direk atıyordu, disk git gel yapıyordu aygıt yoneticisinde.. Guc kaynagında farklı bir sata güc soketini denedim ve suan git gel sorunu yasamadım..
 
Ben de tık sesi gelip durup geri çalıyor ve gittikçe daha sık kapanıp açılıyor HDD...
Uzun uğraşlar sonucu öğrendim ki sıcaklık sorun, fön makinesiyle biraz soğutuyorum 2 dakika kadar çalışıyor tekrar aynı sorunu yapıyor bende tekrar soğutuyorum.
 
HDD'ler aşırı ısındığında bu sorun diğer HDD'lere sıcrar ve HDD kapanır dosya klasöre tıkladığında tekrar başlar. Bu yüzden HDD ısınmaması icin soğuk önlemler alın.

istedigin kadar güç ayarlarından 0 yapsan dahil yine bu sorunu yaşarsın sıcak olmamasına dikkat edin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı