Harddisk kendi kendine kapanıp açılıyor

HDD'ler aşırı ısındığında bu sorun diğer HDD'lere sıcrar ve HDD kapanır dosya klasöre tıkladığında tekrar başlar. Bu yüzden HDD ısınmaması icin soğuk önlemler alın.

İstedigin kadar güç ayarlarından 0 yapsan dahil yine bu sorunu yaşarsın sıcak olmamasına dikkat edin.

Olayın üzerinden uzun zaman geçti, o sistemi satalı da bayağı oluyor fakat dediğiniz gibi sıcaklıklarla ilgili bir durum değildi. Her zaman bu oluyordu. Güç aktarım kablosunda sorun varmış, değiştirince düzelmişti.
 
Bende sıcaklık yüzünden olmustu ha bire kapanıyor acılıyorlardı balkon kapısını iptal ettim düzeldi soğuk iyi geldi HDD'lere
:)
 
Aynı sorun bende de var uzun süredir. Deli etmeye başladı HDD artık. Hatta proje dosyalarım falanda kayboldu. Tekrar bir kabloları kontrol edeyim başka kablo takayım. Eskiden böyle bir sorun olmuyordu yeni HDD alıp sisteme taktıktan sonra olmaya başladı. PSU 600W düşük de değil.

SATA SSD ile HDD'nin güç kablosu aynı kablodan geliyormuş. PSU'da kullanılmayan bir kabloyu taktım şu ana kadar sorun yaşamadım. Bakalım ileride sorun yaşayacak mıyım? Anlamadığım madem sorun olacak neden PSU'dan çıkan bir kabloda 3 tane güç çıkışı var aynı 3'lü priz gibi.

Dediğim gibi umarım daha da sorun yaşamam.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı