Harddisk kendi kendine kapanıp açılıyor

Onur_9911

Kilopat
Katılım
29 Kasım 2017
Mesajlar
92
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,
Sistemimde 1 tane M.2 NVMe SSD 1 tane de Seagate Barracuda 1 TB HDD bulunmakta.
Windows SSD'ye yüklü fakat oyunların çoğu HDD'ye yüklü. Benim sorunum Windows açıkken HDD tık diye bir ses çıkartıyor ardından HDD kapanıyor ve tekrar açılma sesi geliyor ve çalışmaya devam ediyor. Bu sırada kasma, donma veya bilgisayarın kapanması gibi bir problem Windows SSD'de kurulu olduğu için olmuyor. Oyun oynarken bu olay olduğunda oyun çalışmayı durduruyor. HDD'ye bir kurulum yaparken veya dosya aktarırken de aynı şekilde hata veriyor. Bu sorunu çözebilir miyim? Yardımlarınızı bekliyorum.
HD Tune Pro ve cristaldiskinfo programları ile sağlık durumuna baktım hiçbir sorun yok sağlıklı gözüküyor.
HD Tune ile yaptığım Benchmark testi de ekte mevcut. Error scan testini ilk yaptığımda o sırada yine HDD gidip geldi bu yüzden kırmızı hata verdi. Fakat bir daha denediğimde bu sefer sorun olmadı ve testi sonuna kadar yapıp yemyeşil sorunsuz bir şekilde bitirdi.
Bu sorun her an olmuyor fakat gün içerisinde oyun oynarken vs oluyor ve biraz can sıkıyor açıkçası.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    17,6 KB · Görüntüleme: 359
  • 2.PNG
    2.PNG
    18,9 KB · Görüntüleme: 365
Her ne kadar diskin sonuçları sorunsuz olsada mekanik bir sorun olabilir çünkü diskler genelde kullanılırken kapanmazlar. Peki disk ne zaman kapanmaya başlıyor sürekli değişiyor mu yoksa hep aynı sürede mi kapanıyor? Aynı sürede kapanıyorsa Windows güç seçeneklerinden gelişmiş ayarlardan HDD in kapanma zamanını değiştirebilirsin. Eğer değişkense diskte sıkıntı olabilir garantiye gönderirsiniz.
 
Belli bir zamanı olmuyor HDD nin kapanma zamanını 0 yapıyorum fakat arada bir yine oluyor.Olduğu zaman peşpeşe birkaç kez oluyor.Acaba kablolardan dolayı bir problem olabilir mi ?
 
İlk önce sistemdeki bütün parçaları yazınız. HDD e güç yetmediği için de olabilir kablo temassızlığı da o yüzden başka bir kablo ile de deneyiniz ama hala devam ederse garantiye gönderiniz.
 
Sistemim:
•AMD Ryzen 3 2300X 3.50 GHz işlemci (Turbo 4 GHz)
•AMD Sapphire RX570 4 GB 256Bit GDDR5 Ekran Kartı
•Gigabyte A320M-S2H Anakart
• Adata 8 GB 3000 MHz RAM
•1 TB HARDDİSK
•500 GB M.2 SSD
•Aero Cool PSU VX Plus 400W
 
Tamamdır öyle yapacağım sanırım. Desteğiniz için teşekkür ederim.
Güç yetiyor gibi o yüzden HDD i garantiye göndermek daha mantıklı.
Tekrar merhaba,
HDD'yi garantiye gönderdim ve geri geldi fakat üzerine sağlam yazılmış ve sanıyorum hiç bir işlem uygulanmamış.İlk geldiğinde şans eseri midir bilmem bir sorun çıkartmadı ve 1-2 hafta sorunsuz kullandım.Ancak şuan yine eskiye döndü, bir oyuna girdiğimde veya dosya aktarımı yaparken vs HDD'yi kullanırken kendi kendini kapatıp açıyor.Bu da oyun oynarken bir anda oyunun çökmesi ve dosya aktarımı yaparken eksik dosya aktarımı yapması gibi sonuçlar doğuruyor.
Sizce bu sorunu nasıl çözebilirim?
 
Son düzenleme:
Merhaba, sorununa çözüm bulabildin mi?
Aynı sorunu ben de yaşıyorum.
Bendede bu hata oluyordu özellikle birşey indirirken veya hdd deki bir oyunu oynarken hdd bu bilgisayarımda 1 saniyeliğine gözükmeyi bırakıp tekrar geliyor, hdd nin klasörü açılıyordu garantiye gönderdim hdd nin yenisini gönderdiler ama hdd yeni olmasına rağmen sorun hala devam ediyor yeni kablo satın alıp takmayı deneyeceğim
 
Bendede bu hata oluyordu özellikle birşey indirirken veya hdd deki bir oyunu oynarken hdd bu bilgisayarımda 1 saniyeliğine gözükmeyi bırakıp tekrar geliyor, hdd nin klasörü açılıyordu garantiye gönderdim hdd nin yenisini gönderdiler ama hdd yeni olmasına rağmen sorun hala devam ediyor yeni kablo satın alıp takmayı deneyeceğim
psu markanı ve kaç w olduğunu söylermisin?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı