Harddisk Tıkırtı Sesi ve Yavaş Çalışması

MutantKral

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarımı alalı 2 ay civarı oldu ve içindeki parçalardan falan filan hiç sıkıntı yaşamadım, arada bazı sorunlar çıktı ama düzelttim.
Ama kuzenimgile falan giderken harddiski taşınabilir gibi kullanıp oraya buraya götürdüm. Çıkardım taktım ve bazen harddiskten bilgisayar açıkken yeniden açılma sesi geliyor, içindeki klasörlere tıklayınca tıkırt ediyor ve duraksıyor.
Bu ses çıktığında her ne olursa olsun duraksıyor 1 saniyeden daha kısa bir süre; oyunda, film izlerken, klasörleri açarken...

Ve en son içindeki oyunlara tıkladığımda oyun açılmıyor ama görev yöneticisinde açık gözüküyordu. Bilgisayarı masaüstünde bile yavaşlatıyordu, bir alakası yok gibi gözükebilir ama çok kez denedim ve harddisk takılıyken masaüstünde bile yavaş oluyor. Bilgisayar harddisk yokken gayet sessiz. Sizden istediğim bildiğiniz bir çok sessiz harddisk var mı ya da bu harddiski düzeltebilir miyim?
  • Intel i5 6600
  • MSI GTX 960 2G
  • 120 GB SSD
  • ASUS H110-D
  • 8x2 2133 MHz Kingston DDR4 RAM
  • 80+ PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Zarar vermişsiniz diske belli ki. Harddiski servise gönderin belki yenisini verirler. Vermezlerse de yapacak bir şey yok. Önemli bilgilerinizi onda tutmayın, her an bir daha çalışmamak üzere bozulabilecekmiş gibi davranın. Tamiri bazen yapılabiliyor, sorun disk üstündeki kafadaysa belki tamir edilir. Bozuk olmayan bir HDD almanız yeterli sessiz ürün istiyorsanız. 7200 RPM hızında diskler var, onları tercih edin. HDD içinde mekanik aksam olduğu için elbette biraz sesi olacaktır. SSD gibi ölü sessizliğinde çalışmaz diskler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı