Harddiskim Öldü Mü?

Merhabalar. Yaklaşık 1 ay öncesine kadar indirme yaparken HDD'mden bir tıkırtı sesleri duyuyordum. Kırmızı ışıkla beraber duyulduğu için herhalde okuma-yazma yaptığından ses çıkarıyor ve indirmeyi sessiz bir vakitte yaptığımdan fark ettim herhalde dedim önemsemedim. Ancak son 1 haftadır sürekli mavi ekran alıyorum. HDTune ile "bad sector" taraması yapamıyorum, yarı yolda mavi ekran veriyor. Üstelik mavi ekran kodları çeşit çeşit. Bunlar:
  • PAGE FAULT IN NONPAGED AREA
  • DPC WATCHDOG VIOLATION
  • CRITICAL PROCESS DIED
Belki farklı birkaç kod daha çıkmış olabilir ancak yakaladıklarım bunlar. Ayrıca sistemim ayrı bir SSD'de kurulu olmasına rağmen mavi ekran alıyorum. İlk başta sorunun SSD'de olduğunu sandım ancak HDD'deki bütün oyunlar açılırken resmen can çekişiyor.

Son olarak harddiskimi çıkartıp tek başına SSD ile sistemi başlattığımda sistem çok daha hızlı açılıyor. Sizce harddisk öldü mü ? (7-8 yıllık)

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD'niz belli ki ölmüş, HD Tune'da Health kısmında dikkat çeken bir sorun var mı?
Evet evet. Resmini yüklüyorum hocam.

22.jpg

Seagate diskin 8 yıl yaşaması bile mucize olmuş. İçindeki verileri kurtarıp diske tamamen format atmayı deneyin. En azından umarım ki verileir kurtarırsınız.

Öte yandan, diskin sadece kartı da bozulmuş olabilir, ki yüksek ihtimal ama uğraşmaya değmez.
Hocam harddisk çalışıyor ama aşırı yavaş. CrystalMarkDisk testi yapınca okuma hızı 50 MB/S yazma hızı 105 MB/S gösteriyor. Ancak 'bad sector' testinde 1 kutucuğu taraması dakikalar sürüyor ve tarama hızını ise en fazla 2MB/S olarak gösteriyor. Diski kullanabiliyorum dosyalara erişebiliyorum ancak aşırı yavaş dona dona. Mesela DIRT Rally oynadım. Oyunun açılmasını rahat 5 dakika beklemişimdir.

HDD resmen çırpınıyor desene.
Demek öldü hocam sağolun. :D

Birde SSD performansını HDD'min ölmesi etkiler değil mi?
Allah rahmet eylesin. Taklisalıtı affetsin ruhuna fatiha
Kerata az oyun oynatmadı bana az dosyalarımı depolamadı amin. :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı