Hardwaremania.com'dan Bulaşan CPU Miner Virüsü!

Eklemiş olduğum ilk resimde olduğu gibi anti virüsün uyarısı:
''Tespit edilen nesne (dosya) temizlenemiyor.
https://coinhive.com/lib/coinhive.min.js''

İşte benim aklıma takılan bu, neden temizlenemiyor ve nedir bu? İşte onu merak ediyorum ve cevabını arıyorum. Bilgisayar 5 dakika civarı boş kalınca disk kullanımı %100 oluyor. Fareyi hareket ettirince hızla düşüyor bu oran.

Nisan ayında korsan oyun indirmiştim. Disk kullanımı %100 idi. Kaspersky Total Security uyarı verdi. İp adresi vardı mesela 123.456.7.8.js diye tespit edilen nesne (dosya) temizlenemiyor demişti.

Benim merakım bu temizlenemeyen şeyde nedir? Nasıl temizlenir? Sizleri uğraştırdım, zaman ayırdınız bana hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. :)
Hocam HitmanPro, Emsisoft Emergency Kit ve Zemana Portable ile tam tarama yaptınız mı? Bir de miner virüsü yerleşmiş gibi duruyor kamufle olmak için siz bilgisayar başına geçtiğinizde işlem yaparken kapanıyor. Bu yüzden Kaspersky ya da Bitdefender Rescue Disk'i temiz bir bilgisayar ve ağda hazırlayarak PC açılmadan takıp ondan boot edip tarama yapmanızı öneririm.

Benim merakım bu temizlenemeyen şeyde nedir? Nasıl temizlenir? Sizleri uğraştırdım, zaman ayırdınız bana hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. :)
Demek ki hala anlamamışsın. Kendi ağzınla diyorsun sitedeki virüsü nasıl sileyim, sonra diyorsun niye temizlenmiyor. Site senin mi de temizleyebileceğini sanıyorsun? Kendi sistemine bulaşanı temizler AV'ler.

@Tezgahtaki Mengene 5 dk'dır gülüyorum :D. Dostum PC'ye bulaşmamış zararlı, sadece sitede olan dosya engellenmiş. Aslında burada Kaspersky'nin de Türkçe çevirisi biraz kafa karıştırıyor. Dikkat edersen diğer tespitler'de zararlıların senin PC dosyaların'da olduğu gösteriliyor ve temizlenmiş. Fakat o silinmedi dediğin yerde Kaspersky, sitenin adresini gösteriliyor yani zararlı sitede.

Adsız.jpg
Adsız2.jpg
Adsız3.jpg
Tamamdır, taramaları yaptım işte sonuçlar.
Adsız.jpg
Adsız2.jpg

DRSUnzip denilen dosya online tarama programı.

Kaspersky Rescue Disk'ten zararlı bir şey çıkmadıı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı