Hareketli duvar kâğıtları sistem performansını etkiler mi?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba yeni bir sistem topladım bilgili değilim, güzel gözüksün diye hareketli duvar kâğıdı yapmak istiyorum performansına ya da ekran kartına herhangi bir yük bindirir mi aman amanlik?

Tabiki ekran kartı eski veya olmayan sistemler için ciddi performans düşüşüne neden olur .
ekran kartınız iyiyse pek etkilemez isterseniz uygulama açıldığında durdur diye bir özellik olur genelde oyundayken dursun diye olabilir.

Merhaba yeni bir sistem topladım bilgili değilim, güzel gözüksün diye hareketli duvar kâğıdı yapmak istiyorum performansına ya da ekran kartına herhangi bir yük bindirir mi aman amanlik?

Ben denedim ekran kartım 3060 oyunlarda 40 50'ye yakın düşürüyor bir de PC'yi actıgında daha geç kendine gelir onun dışında aman aman bir eksisi yok

Performans düşürür hatta arka plana renkli duvar kâğıtları bile koymak düşürüyor ki hareketliler daha çok etkiler.

Etkiler.

Etkiler diyenler neyin kafasını yaşıyor acaba? Wallpaper engine'de her sistem için performans ayarı yapabiliyorsun, en üste çeksen bile ekranda masaüstü yokken oynatılmadığı için kaynak neredeyse harcamıyor bile.

Bilgisayarın kendi ayarlarında, Ekran kartının ayarlarında( Nvidia control panel, AMD Adrenaline) veya oyun içi ayarlarda "Arka plan uygulamalarını kısıtla", " Tam ekran uygulamalara öncelik ver" tarzı ayarlar varsa bunları açın. Bu taktirde oyun oynarken oyunu tam ekran çalıştırırsanız arka planda duvar kağıdı çalışmaz ve ekran kartına fazla yük bindirmez ve ekran kartınız performansını korur. Oyun dışında webte takılırken falan zaten bir zararı olmaz.

Masaüstü gözükmediği sürece kullanılmıyordu zaten doğru söylediniz.

Yorumlariniz için teşekkür ederim arka planda çalıştırma seçeneğini arayacağım tam yerini söyleyebilie misiniz?
Ekran kartım 4060 Ti bu arada soranlar olmuş

Yorumlariniz için teşekkür ederim arka planda çalıştırma seçeneğini arayacağım tam yerini söyleyebilie misiniz?
Ekran kartım 4060 Ti bu arada soranlar olmuş
Oyunları tam ekranda oynaman yeterli olacaktır.
Oyunlar dışında başka bir kısıtlamaya gerek yok, sistem önceliği tam ekran uygulamalara vereceği için oyunları tam ekranda başlatırsan arka planda wallpaper ekran kartına güç bindirmeyecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…