Harici disk virüs temizliği nasıl yapılır?

MRTNephilim

Hectopat
Notebook kullanıcısıyım son dönemde aşırı ısınma performans kaybı ve işlemci kullanımı %100 olması ağ bağlantı sorunları yaşadığım için virüs bulaştığı kanısına vardım. Herhangi bir tarama yapmadan doğrudan formatı bastım. PC şu an iyi çalışır durumda fakat şöyle bir sıkıntım var harici bir oyun diskim mevcut. Epic Steam Uplay vs bütün hepsinin kütüphaneleri bu diskte yaklaşık 2.5 TB'lık bir kısmı dolu. Bu diskin içinde virüs varsa otomatik olarak taktığım zaman tekrar PC'ye geçecek. Gerçi harici içindeki ISO'yu USB'ye yazarak attım formatı format USB'si içerisine bile geçmiş olma ihtimali olabilir diye düşünüyorum. Şu an kara kara düşünüyorum nasıl dosyaları koruyarak temizlerim ve PC'yi aynı zamanda temiz tutabilirim diye. Hem harici hem PC temiz hale getirmek için nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Mutlak olarak temizlemem gerekiyor çünkü gerçekten PC'yi kullanılmaz hale getiriyor diyebilirim. Yavaş çalışan bir sistem oyunlarda inanılmaz FPS düşüşü vs birçok sorun yaşıyordum. Dosyaları kurtaramayacak olsam bile tüm diskleri kesin olarak temizlemek için yapabileceğim bir şey var mı 250 sistem SSD 500 dahili HDD 4TB harici HDD 120 harici SSD çözüm önerilerinizi bekliyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı