Harici Diskteki Dosyalara Erişim Sorunu

fankitonki

Kilopat
Katılım
24 Ocak 2017
Mesajlar
458
Çözümler
1
İyi günler arkadaşlar. Asus K52JC dizüstünde harici diski optik sürücü kısmından kullanıyorum.

Aygıt yöneticisinde sürücü gözüküyor.
ScreenShot_20170129172937.png


Fakat bilgisayarım kısmında sürücü gözükmüyor.
ScreenShot_20170129143720.png


Harici disk Seagate Momentus 5400RPM 500 GB.
ScreenShot_20170129143655.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarıma sağ tıkla, yönet de, oradan disk yönetimine tıkla. Oradan diskine sağ tıkla. seçeneklerden birinde düzeliyordu. Aynı sorunu ben de yaşadım böyle çözmüştüm.
 
SSD'ye Windows kurduktan sonra. Normalde HDD vardı. Optik sürücü kısmında sorun yok. Çünkü oradan diğer HDD'yi denedim. Hatta oradan Windows bile açıldı. BIOS da görüyor sürücüyü ve güncel.

Ben de SSD ekleyince aynı sorunu yaşamıştım ve dediğim gibi çözmüştüm. BIOS güncellemesi yapıp, driverları güncelleyip tekrar deneyebilir misiniz, aklıma başka bir şey gelmiyor. Intel Chipset, RST driverlarını güncelleyin özellikle. BIOS güncellemesi için imzamdan yardım alabilirsiniz.
 
Sorun çözüldü arkadaşlar teşekkür ederim. Format atıp temiz bir kurulum gerçekleştirdim. Daha sonra ilk optik sürücüyü taktım. Sürücü güncellemeri olabilir diye. Herhangi bir güncelleme veya da kurulum gerekmedi. Daha sonra HDD'yi taktım. Şu an gözüküyor. Belki direk HDD'yi taksam da gözükecekti bilmiyorum.

HDD sorunlu gözüküyor. Badsector olma ihtimali yüksek o yüzden gözükmüyor büyük ihtimal. CrystalMark resmini nasıl aldı ise o şekilde HDTUNE error scan yapıp healt bölümü ile birlikte sonucu paylaşın.

upload_2017-2-1_17-4-21.png
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı