Harici diskten veri kurtarma işleminde verilerin görünmemesi

ucansnek

Centipat
Merhabalar,

Harici diskimi bilgisayara bağladığımda dosyaları göremiyorum. Disk klasörünü açmaya kalktığımda karşılaştığım hata şu: "Önemli bir cihaz donanım hatası nedeniyle istek başarısız oldu." Araştırıp incelediğimde verilerin RAW formatına döndüğünü gördüm. Macbook veya Linux gibi işletim sisteminde RAW formatları açılabiliyormuş fakat bunlara ulaşma imkanım yok. Ben de veri kurtarma programlarına başvurdum. Fakat kullandığım hiçbir programda scan işleminden sonra verileri göremedim bile. DiskInternals, Disk Drill, Easeus programlarını kullandım. Hatta Easeus'ta işlem 2 günde yarısına bile gelemedi ve daha fazla bekleyemedim kapattım. Ayrıca programların arızalı disk bağlıyken açılması çok uzun sürüyor. Bu sorun kendi imkanlarımla çözebileceğim bir sorun mudur? Yoksa uzman kişilerin el atması gereken bir durum mudur? Nasıl aşılabilir?

Harici disk: Seagate 1TB

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

RAW dosyalarını Mac veya Linux'de açamaz okunamaz durumda oldukları için. 500GB Harici harddiskten 2000 lira gibi bir ücret ödeyerek veri kurtarma hizmeti aldım. Uzman kişilere vermelisin uğraştıkça içindekileri kurtarma ihtimalin düşüyor. Hatta senin yaptığın işlemlerden dolayı şuan tamamen kurtarılamaz duruma gelmiş olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı