Harici hard disk görünmüyor

alpofrivia

Hectopat
SSD veya HDD modeli
MIKROBOX 250 Gb
Anakart
Asus Prime B450M-K
Bugün bilgisayarımı formatladım ve Windows 11'e geçtim. Geçmeden önce 300 GB'a yakın yedek dosyalarımı USB 2.0 eski bir harici hard diske aktarmıştım. Aktarım esnasında zaman zaman "görmeme" durumu oluyordu, ancak yine de büyük bir sorun yaşamadan aktarabildim. Formatı attıktan sonra hard diski taktım; eskisi gibi hemen tanımasa da tanıdı. Yaklaşık 100 GB'lık bir dosyayı taşıyabildim. Ancak ikinci kısma geçtiğimde yükleme inanılmaz yavaşladı. Bunun üzerine tak çıkar yapıp dosyaları klasör klasör atmaya karar verdim. Ancak tekrar taktıktan sonra dosya gezgininde hiçbir şekilde görünmedi. Hard disk, disk yönetimi'nde ayrılmamış alan olarak görünüyor. diskpart'ta da aynı şekilde tamamen boş olarak görünüyor. EaseUS'tan kontrol ettiğimde dosyalarımın neredeyse hepsinin kurtarılabileceğini görüyorum, ancak ücretsiz sürümünü kullandığımdan bunu da yapamıyorum. içinde yaklaşık 10 senelik dosyalarım var ve kesinlikle formatlamak istemiyorum. yardımcı olabilecek var mı acaba?

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    15,7 KB · Görüntüleme: 24
  • 2.png
    2.png
    34,6 KB · Görüntüleme: 21
USB sürücünüze herhangi bir Linux sürümü (örnek Ubuntu) live boot olarak kurup bir de onun üzerinden ulaşmayı deneyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı