Harici Harddisk Güvenle Kaldır Yapma Sorunu ?

gezer3082

Kilopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bende WD 80GB harici harddisk var. İşim bittiğinde güvenle kaldır yapıyorum ve güvenle kaldırıldı yazıyor ama bakıyorum harddisk titremeye yani çalışmaya devam ediyor. Hem güvenle kaldır yapıp hemde harddisk'in gücünü nasıl kesebiliriz ? Yada güvenle kaldır yapıp kablosunu çeksem sıkıntı olur mu ?

Diskin veri yazma kısmı olan kafaları disk yüzeyinden çekildiğinde güç kablosunun çıkarılmasında herhangi bir sakınca olmayacaktır, önemli olan veri yazarken kabloyu çıkartmamaktır.

Yok benim işim bittiğinde güvenle kaldır yapıp kabloyu çekiyorum. Öyle fişi çekiyormuş gibi oluyor ama sıkıntı olmaz değilmi?

Bu kadar özen göstermen güzel ancak o işlemi yapmadan da diskin kablosunu söksen bir sorun olmaz. 7-8 yıldır harici disk kullanıyorum ve her seferinde kabloyu direk söküyorum hiç bir sorunla karşılaşmadım. Disk çalışırken sarsmadığın, kabloyu çektikten sonra disklerin döndüğü birkaç saniyelik sürede hareket ettirmediğin ya da disk işlem yaparken kabloyu çekmediğin sürece bir şey olmaz.

Bu kadar özen göstermen güzel ancak o işlemi yapmadan da diskin kablosunu söksen bir sorun olmaz. 7-8 yıldır harici disk kullanıyorum ve her seferinde kabloyu direk söküyorum hiç bir sorunla karşılaşmadım. Disk çalışırken sarsmadığın, kabloyu çektikten sonra disklerin döndüğü birkaç saniyelik sürede hareket ettirmediğin ya da disk işlem yaparken kabloyu çekmediğin sürece bir şey olmaz.
Ben elimdeki ürünün kıymetini çok iyi bilirim. :D Ve çokta özen gösteririm. :DHarddisk'te işimi bitirdiğimde güvenle kaldır yapıp kabloyu çıkarıyorum o kadar. :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı