Harici HDD için NTFS mi, exFAT mi tercih edilmeli?

Makaleler
2
Daha fazla  
1 TB, 2 TB ve 5 TB olmak üzere üç tane Western Digital HDD mevcut. İçinde film arşivim, telefon ile çektiğim fotoğraf/video arşivim ve telefonların yazılım dosyaları gibi bazı sistem dosyalarını yedekliyorum. Bu harici diskler için exFAT mi, yoksa NTFS mi kullanmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer sadece Windows bilgisayarlarda kullanacaksanız, NTFS tercih etmek daha iyi olur. Hem Windows hem de macOS bilgisayarlarda kullanacaksanız, exFAT formatını seçmeniz daha uygun olacaktır.

NFTS daha avantajlı. NFTS seçin.
Ne gibi avantajı var?
Eğer sadece Windows bilgisayarlarda kullanacaksanız, NTFS tercih etmek daha iyi olur. Hem Windows hem de macOS bilgisayarlarda kullanacaksanız, exFAT formatını seçmeniz daha uygun olacaktır.
macOS kullanmıyorum ama canım sıkılınca bilgisayarı formatlayıp Linux’a geçebiliyorum. :D

4 GB'den fazla dosya barındırmanıza olanak sağlıyor. Ayrıca yazma ve okuma hızında da avanaj sağlayabiliyor.
exFAT'ta boyut konusunda aynı şekilde. FAT32 ile karıştırdınız herhalde.

Ne gibi avantajı var?

macOS kullanmıyorum ama canım sıkılınca bilgisayarı formatlayıp Linux’a geçebiliyorum. :D
Linux,NTFS için okuma/yazma desteğine sahip diye biliyorum.

Bir yerde şöyle bir şey okumuştum. Dahili olarak kullanılan HDD için NTFS, harici olarak kullanılacaksa exFAT kullanın gibisinden bir şey yazıyordu. Çünkü exFAT’in harici depolama için geliştirildiğini yazıyordu.

Bir yerde şöyle bir şey okumuştum. Dahili olarak kullanılan HDD için NTFS, harici olarak kullanılacaksa exFAT kullanın gibisinden bir şey yazıyordu. Çünkü exFAT’in harici depolama için geliştirildiğini yazıyordu.
Aslında bir anlamda doğru. Eğer farklı farklı işletim sistemlerinde kullanacaksanız evet exFAT'ı destekleyen daha fazla sistem var. Ama performansı NTFS gibi olmayacaktır. Tabii ciddi farklar da yok ama.

exFAT hem çok platformlu bir dosya sistemi olduğu için hem de güvenlik, yedekleme ve diğer gelişmiş özellikler bulunmadığı için herhangi bir karmaşıklığa yol açmıyor. Bu yüzden öyle yazıyordur

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı