Harici HDD ile Dahili HDD performansları aynı mıdır?

KunRois

Kilopat
Daha fazla  
Eski laptoptan söktüğüm 2.5 SATA 1TB HDD var. Onu HDD kutusu kullanarak USB ile şu anki laptopuma bağlayıp kullanıyorum bir süredir. Yani harici HDD gibi. Oyun vesaire de oynadım bir problem çıkartmadı. Laptopumda 512 GB SSD yeterli olmadığı için fazladan yer olsun böyle bir şey yaptım. Her neyse yakın zamanda Laptopa bakım yapmak için içini açmayı planlıyorum. Hazır açmışken laptopun içinde boş yer var 2.5 SATA için. Bu HDD de oraya taksam mı diye düşündüm harici kullanmak yerine direkt içine takayım dahili olsun. Merak ettiğim şey içinde veya dışında yani harici veya dahili HDD performans farkı olur mu? Hız açısından vesaire hangisi daha iyidir?

Eski laptoptan söktüğüm 2.5 SATA 1TB HDD var. Onu HDD kutusu kullanarak USB ile şu anki laptopuma bağlayıp kullanıyorum bir süredir. Yani harici HDD gibi. Oyun vesaire de oynadım bir problem çıkartmadı. Laptopumda 512 GB SSD yeterli olmadığı için fazladan yer olsun böyle bir şey yaptım. Her neyse yakın zamanda Laptopa bakım yapmak için içini açmayı planlıyorum. Hazır açmışken laptopun içinde boş yer var 2.5 SATA için. Bu HDD de oraya taksam mı diye düşündüm harici kullanmak yerine direkt içine takayım dahili olsun. Merak ettiğim şey içinde veya dışında yani harici veya dahili HDD performans farkı olur mu? Hız açısından vesaire hangisi daha iyidir?

İçine takarsan performans USB'ye göre daha iyi olur. Ben de USB kullanıyorum kutuyla arada bir kendini yeniliyor saniyelik problemler yaşatabiliyor.

Anladım o zaman içine takayım. Peki bu HDD sağlık durumu hakkında bilginiz var mı? Her şeye OK demiş ama sayılar vesaire var çok anlamıyorum ben. Eğer 2 gün sonra bana problem çıkaracaksa hiç takmayayım eski bir laptoptan aldım çünkü diski. 2019 yılında almıştım bu laptopu. Diski de o laptoptan söktüm.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-25 135604.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-25 135604.png
    44,9 KB · Görüntüleme: 24

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı