Harici HDD'yi dahili olarak takınca sistem görmüyor

MehmetAK

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar.

1TB harddiskim var, USB kutusunda gayet güzel çalışıyor. Bilgisayara takıyorum, harddiski görmüyor. Disk yönetimi ile bakınca 100 GB ve 900 GB gibi iki alan görünüyor, 900 GB ''Unallocated'' olarak görünüyor. Harici diskin neredeyse tamamı dolu ve bilgileri silmeden dahili bilgisayara nasıl takabilirim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, öncelikle disk yönetimi üzerinden 900 GB görünen alana bir harf atayın. Önünüze biçimleme penceresi gelecek. Pencereyi iptal butonuna basarak kapatın. Sonrasında aşağıdaki adımları deneyin.
1. Görev çubuğundaki başlat simgesine sağ tıklayın ve "PowerShell (Yönetici)" veya "Komut İstemi (Yönetici)" üzerine tıklayın.
2. Açılan konsola aşağıdaki kodu yazarak disk bölüntünüzün taranmasını ve onarılmasını bekleyin.
Not: Komuttaki "G:" ibaresi bölümünüzün harfini temsil etmektedir. Durumunuza uygun olarak değiştirin.
Uyarı: İşlem tamamlanmadan konsolu kapatmayın.
Kod:
chkdsk /F /R G:
Eğer size bölümün kullanıldığını ve tarama işlemi için bölümün kaldırılması gerektiğini söylerse Y yazarak Enter yapın. Bu şekilde işlem başlayacaktır.
Technopat üzerindeki bir konudan alıntı:
chkdsk /f /r komutunda f kısmı düzeltmeyi ve r kısmı Bad Sector taraması yapar. Birlikte kullanımı her derde devadır. Hatta Recep hocanın dediğine göre bu komut bozuk bölümleri (Bad sector) onarır ve okunabilir verileri kurtarır.
İlgili konu
Burada dikkat etmeniz gereken şey; benim "G:" diye yazdığım harfi siz disk bölümünüzün harfine göre değiştirmelisiniz. Yani harf ataması esnasında hangi harfi atadıysanız ona göre değiştirmelisiniz.
Kolay gelsin.

Teşekkürler. Tarama işlemi için bölümün kaldırılması gerektiğini söylerse "y" tuşuna bas cümlesi beni korkuttu açıkcası... 800GB yakın bilgi var. Dataların silinme riskini göze alamam sanırım 1TB harici harddisk alabilirim.

Yanlış anladınız. Oradaki uyarı eğer bölüm kullanılıyorsa kullanımdaki harfini kaldırmakla alakalı. Yani geçici bir süreliğine harfini kaldırmaktan bahsediyor. Ancak bu şekilde hataları tarayabilir. Korkmanızı gerektirecek bir şey yok. Ayrıca büyük ihtimalle sizin için bu uyarıyı vermeyecek çünkü bölüm şu anda zaten kullanılamıyor. Ben bilgilendirme için yazmıştım.

Harici harddisk kutusunda kullanıyorum diski, harici kutudan çıkartıp bilgisayarın içine taktığım zaman görmüyor.

Harici harddisk kutusunda kullanıyorum diski, harici kutudan çıkartıp bilgisayarın içine taktığım zaman görmüyor.
Aynı Sata kablosunda başka bir disk denediniz mi? Disk bölümü formatlanmamış olarak görünüyor dediğinizden dolayı bu yöntemi önermiştim. Bu yöntemi sağlam diske de uygulasanız bir problem yaşamazsınız. Ayrıca aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler yardımların için. Harici disk olarak da, dahili disk olarak da görüyor. Hatta dahili disk olarak 100GB fazla bir bölüm var onu da görüyor. Onda bir sıkıntı yok. Ana kartım MSI A320M-Gaming-Pro iki tane 240GB'lık farklı SSD'ler var. SSD'ye takılan diski söküp deneyim. Belki sorun çözülür. Sonucu yazarım. Sadece 900GB bölümde olan dataları görmüyor. Hata mesajını yukarıda yazmıştım
Alttaki resimde harici disk olarak USB'den bağlı...

Alttaki resimde ise anakart üzerine SATA kabloları ile doğrudan bağlı... Daha önce ekran görüntülerini almayı akıl edemedim kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Tamam, ilk mesajınızda 900 GB olan bölümün Unallocated (ayrılmamış) alan olarak göründüğünü yazmıştınız. Ben de bölümdeki dosya sistemindeki hataları onarmanız için chkdsk komutunu önermiştim. Kabloyu da deneyebilirsiniz elbette.
Ekran görüntülerinize bakıyorum.
Ekran görüntülerini disk yönetiminden alır mısınız?

Son düzenleme:
USB Harici Harddisk olarak takılı durumda gayet güzel çalışıyor.

Dosya Ekleri

• diskhatasi.jpg
    189,9 KB · Görüntüleme: 120
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…