Harici monitoru birincil yapmak

ardausp1

Hectopat
Katılım
5 Şubat 2021
Mesajlar
161
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Ben harici ekranimdan BIOS ve boot menü görmek istiyorum fakat ekran kırık olduğu için göremiyorum.
Harici ekranımı nasıl laptopun3 ana ekrani yapabilirim?
 
Yazılımsal olarak yapamayabilirsiniz, ancak anakart'tan laptop'unuzun kırık olan ekranının kablosunu sökerek sadece harici monitörü görmesini sağlayabilirsiniz.
 
Anakarttan orijinal ekranin pinini söksem.

Bilmem hocam benim ekran kırık olmadığı için denemedim ekran komple işlevsiz ise direk menteşelerini filan sökün sonuçta mobil bir cihaz değil artık sadece alt tarafı kalsın laptopun, ana ekran olur mu öyle bir fikrim yok ama deneyerek öğrenilecek bir şey.

Yazılımsal olarak yapamayabilirsiniz, ancak Anakart'tan laptop'unuzun kırık olan ekranının kablosunu sökerek sadece harici monitörü görmesini sağlayabilirsiniz.

Öyle olursa boot menüsü vb harici ekrandamı gözükür sadece hocam.
 
Nasıl yapacagimi anlatabilir misiniz?

Hocam laptopunuzun içini açıp pini söküceksiniz menteşeleride sökerseniz laptopun kırık ekranı kalmaz sadece altı kalır eğer laptopların içini çok bilmiyorsanız çok kurcalamayın bence bir tamirciye gidip yaptırabilirsiniz ama ne kadar olur bilmiyorum fiyat olarak.

BIOS tanımladığı ilk ekrana görüntü atar, sisteminiz sadece harici ekranı tanıyacağı için ona görüntü verir.

Hmm bilmiyordum teşekkür ederim.
 
Arkadaş BIOS'u görmek istiyorum diyor, Driver'lar Windows boot edildikten sonra yüklendiği için etkisi olacağını sanmıyorum.

Merhaba sinan abi anakarttan ekran pinini söktüm ve harici monitore bagladim fakat acilista cok yuksek bir sekilde diit sesi geldi korktum kapadim.
 

Geri
Yukarı