Harici sabit disk titreşim sorunu

kasilis01

Hectopat
Hocam bende XS EXTRA SMART var.

Daha önce dosyaları okumadığını fark ettim, servise yolladım. İçindeki sabit diski değiştirmişler. Ürün geldikten sonra çok aşırı gürültülü bir biçimde titreşimli çalışıyordu. Öncelikle sorunun sabit diskten çıkan ve bilgisayara giden usb arayüzünün soketinde olduğunu sandım çünkü orayla biraz oynayınca kısa süreliğine düzeliyor gibiydi fakat, demin o kabloyu söktüm ve sabit disk üzerinde sadece güç kablosunu bıraktım. Çalışırken yine de ses yapıyor. Bu ses çok rahatsız edici. Ürünü garantiye geri yollamak isterdim fakat şu anda ürünün içinde 0.97 TB veri mevcut ve bu kadar veriyi yedekleyecek alternatif bir alanım yok. Sorunumu nasıl çözebiliriz? Ürünün garantisinin bitmesine 1 ay ya var ya yok. Ürünün içindeki sabit disk değişirken tam oturtamamış olabilirler mi? Ürünün içinde Samsung HD154UI sabit diski mevcut. Belki işinize yarar, ürünün üstünde şu var:

JMicron/Products

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu XS marka sabit diskleri zaten oldum olası sevmedim. Ucuz etin yahnisi gibi bir şey. Titreme olayı, sabit diski değiştiren elemanın titreşim kauçuklarını geri takmamasından dolayı kaynaklanıyor. Yedek diskin yoksa kutuyu kendin açıp yumuşak plastik koy disk ile kutu arasına.

Bu XS marka sabit diskleri zaten oldum olası sevmedim. Ucuz etin yahnisi gibi bir şey. Titreme olayı, sabit diski değiştiren elemanın titreşim kauçuklarını geri takmamasından dolayı kaynaklanıyor. Yedek diskin yoksa kutuyu kendin açıp yumuşak plastik koy disk ile kutu arasına.

Ya, Recep abi, sorma, ben de o zamanlar illa e-Sata olsun diye aradım, anca bunu buldum, 6-7 ay sonra bilgisayar aldım, onda da e-Sata portu yok (Acer Aspire 5742G). Emsallerinden 30-40 TL fazla vermiştim onun için. "Yumuşak plastik" nasıl bir şeydir, nereden temin edebilirim? Ayrıca bu HDD'yi açmak için tavsiye ettiğiniz bir rehber var mı? Ben korkuyorum bozmaktan, bakkala taktırayım mı?

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı