Harici SSD disk PC'yi hızlandırır mı?

Oyun depolayacaksanız yükleme süreleri ciddi oranda kısalır. Ancak OS kurmadığınız durumlarda hız değişmez.

Yok oyun değil anlatamadım fazla örneğin normal SSD takınca sayfa yüklenme hızlı filen düşüyor ya ben şimdi harici diski taksam aynı performansı alır mıyım.

SATA SSD'lerde sayfa yüklenme hızı düşmüyor ki? Yine anlayamadım sorununuzu tam olarak. Harici bir SSD diski veri depolama amaçlı kullanacaksanız kopyalama hızı yükselir, işletim sistemine performans sağlamaz. Oyun için kullanacaksanız açılış süresi azalır ( USB versiyonunun desteklediği ölçüde ), işletim sistemine performans sağlamaz.

Performans sağlaması için SATA SSD'ye OS kurulumu yapmanız gerek. Bunlar haricinde performans artışı alamazsınız.

SSD harici disklerde normal SSD'ler gibi performansı artırıyor mu?
Harici SSD'yi USB 3.0 portundan bağlarsanız ve eğer bu port hala tam performans çalışıyorsa öyle tahmin ediyorum ki yüksek okuma/yazma hızlarını görebilirsiniz. Ama USB3.0 port teorik olarak maksimum 640mb/s okuma yazma hızlarına ulaşabiliyor bunu göz önünde tutarak bir SSD almanızı öneririm. USB 2.0 porttan bağlayacaksanız hiç boşuna masraf etmeyin :)

SATA SSD'lerde sayfa yüklenme hızı düşmüyor ki? Yine anlayamadım sorununuzu tam olarak. Harici bir SSD diski veri depolama amaçlı kullanacaksanız kopyalama hızı yükselir, işletim sistemine performans sağlamaz. Oyun için kullanacaksanız açılış süresi azalır ( USB versiyonunun desteklediği ölçüde ), işletim sistemine performans sağlamaz.

Performans sağlaması için SATA SSD'ye OS kurulumu yapmanız gerek. Bunlar haricinde performans artışı alamazsınız.

Tamam doğru anlamışsınız kusura bakmayın peki harici disk tavsiyeniz var mıdır.

Model olarak önerim yok ancak Western Digital, Kingston, Samsung veya Seagate gibi markalara güvenebilirsiniz.

Taşınabilir SSD'nin hızları ne olursa daha iyi olur?

Model olarak önerim yok ancak western digital, Kingston, Samsung veya Seagate gibi markalara güvenebilirsiniz.

Mesela internette taşınabilir SSD yazınca bu çıkıyor bu güvenilir mi sizce 2.5 Usb 3.0 Harici Harddisk Ssd Hdd Sata Kutu Usb 3.0 Giriş Metal - n11.com.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı