Harici SSD ile taşınabilir işletim sistemi hakkında sorularım

Muzco

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Sabit bir yerim ve bilgisayarım yok. Doğal olarak tüm verilerimi, Office programlarının çıktılarını vs. USB diskimde tutuyorum.
Çalışmalarım hep şu şekilde oluyor;

• Eline geçen, başkasına ait herhangi bir bilgisayarı al, USB tak
  • O Bilgisayar üzerinden işini yap.
  • Dosyaları USB'ye at.
  • Kişinin bilgisayarından yaptığın çalışmalarını sil.
  • Kapat USB'ni al.
Bu işlemler çok yorucu olabiliyor. Aynı zamanda bilgisayarını kullandığım kişi hoşnut olmuyo bazen, mesela o bilgisayarda ihtiyacım olan program yok. Mecburen izin alıp o programı indirmek zorunda kalıyorum (Apache Server için XAMPP gibi).

Bir SSD'ye Windows 10 Kurup kurtulmayı düşündüm tabi.
Forumlardaki eski konuları da okudum 2014, 2016'dan kalan konular. Çok yardımcı olmadılar o yüzden yeniden gündeme getiriyim dedim.

1. SSD'ye kurmam daha mı iyi olur. HDD'ye kursam performans sıkıntısı yaşar mıyım?
  2. Uzun süreli kullanımlarda sorun yaşatır mı?
  3. Harici SSD'den çalıştırdığım bir işletim sistemi, üzerinde kullandığım bilgisayarda bir kalıntı, kayıt defterinde herhangi bir şey vs. bırakır mı?
  4. Yani kısacası bunu denemiş olanlar, bir paylaşabilir mi hayal ettiği gibi kullanışlı oldu mu? Yoksa hiç yapmaya değmez mi?

Yorumlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sakın harici HDD'ye kurmayın. Yapacağınız şey mantıklı. WinToUSB ile harici SSD'nize yazabilirsiniz. Ama Intel ve AMD sistemler arası geçişlerde mavi ekran sıkıntıları çıkabilir. Yapacağınız şey sistemde herhangi bir kalıntı bırakmaz.

1. HDD ile performans sıkıntısı yaşarsınız, evet. Özellikle de açılırken donanımlara göre ayarlama yapacağını hesaba katarsak.
  2. Çok bilgim yok ama tahminim yaşatabileceği yönünde.
  3. Bırakmaz ama bilgisayarlarına program indirmenizden hoşnut olmayan kişiler başka bir işletim sistemini harici SSD'den çalıştıracağım dediğinizde bilmediği için daha da tedirgin olacaktır, emin olun.

Sakın harici HDD'ye kurmayın. Yapacağınız şey mantıklı. WinToUSB ile harici SSD'nize yazabilirsiniz. Ama Intel ve AMD sistemler arası geçişlerde mavi ekran sıkıntıları çıkabilir. Yapacağınız şey sistemde herhangi bir kalıntı bırakmaz.
Teşekkürler yorumunuz için. Biraz konudan alakasız ama merak ettiğimden soruyorum belki bilginiz vardır.
Şimdi diyelim SSD ye kurdum sistemimi. Benim bu harici diski kaybetmem durumunda, herhangi bir şekilde yerini tespit edebileceğim bir şey var mıdır ?
Google hesaplarıyla senkronize edilmiş telefon ve bilgisayarlar gibi.
Tahminimce öyle bir şey yoktur ama, belli olmaz belki vardır bir yöntemi diye sormak istedim.

Teşekkürler yorumunuz için. Biraz konudan alakasız ama merak ettiğimden soruyorum belki bilginiz vardır.
Şimdi diyelim SSD ye kurdum sistemimi. Benim bu harici diski kaybetmem durumunda, herhangi bir şekilde yerini tespit edebileceğim bir şey var mıdır ?
Tahminimce öyle bir şey yoktur ama, belli olmaz belki vardır bir yöntemi diye sormak istedim.
The small tracker that sticks to anything | Tile
Tile tracker benzeri bir şey kullanabilirsiniz. Veya Samsung SmartTag. Eğer bekleyecekseniz Apple'ın da böyle bir cihazı çıkacak onu da kullanabilirsiniz.

Bahsettiğiniz şey hakkında herhangi bir bilgim yok. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir. Ki yukarıdaki arkadaş bahsetmiş.

Size güvenlik ve performans sunabilecek ürün Samsung T5 veya T7 harici SSD'dir. T5'te şifreleme, T7'de ise şifreleme ve parmak izi güvenlik aşamaları var. Bir yerde unutursanız, kaybederseniz verilerinize çok büyük ihtimalle ulaşamazlar. Yerini tespit edemeseniz de güvenlik açısından kafanız rahat olur.

The small tracker that sticks to anything | Tile
Tile tracker benzeri bir şey kullanabilirsiniz. Veya Samsung SmartTag. Eğer bekleyecekseniz Apple'ın da böyle bir cihazı çıkacak onu da kullanabilirsiniz.
Teşekkürler yardımcı oldu.
Size güvenlik ve performans sunabilecek ürün Samsung T5 veya T7 harici SSD'dir. T5'te şifreleme, T7'de ise şifreleme ve parmak izi güvenlik aşamaları var. Bir yerde unutursanız, kaybederseniz verilerinize çok büyük ihtimalle ulaşamazlar. Yerini tespit edemeseniz de güvenlik açısından kafanız rahat olur.
Samsung T7 Diski USB 3.2
Ben o diski USB 3.0 girişine taksam, bahsettiği hız miktarını alamam sanırım. Yanlış mıyım ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı