Hario V60 ile kahve nasıl yapılır?

Daha fazla  
İyi bir kahve deneyimi için hario V60 seramik seti aldım. Talimatlara göre 12gr kahveye her 30 saniyede bir su ekleyerek 2Dk'da yapıyorum. Tadı makineden iyi fakat ılık ve ekşi oluyor. Hazır toz halinde çekilmiş kullandığım için olabilir mi?

Son düzenleme:
İyi bir kahve deneyimi için Hhario V60 seramik seti aldım. Talimatlara göre 12gr kahveye her 30 saniyede bir su ekleyerek 2Dk'da yapıyorum. Tadı makineden iyi fakat ılık ve ekşi oluyor. Hazır toz halinde çekilmiş kullandığım için olabilir mi?
Yanıtı kendiniz vermişsiniz. Kahve çekilmese bile bayatlamaya başlar kavrulduktan sonra valfli bir pakette ömür boyu saklamak bana doğru geliyor ama o paketi açarsak hemen tüketmeliyiz.

Kahve nasıl saklanır kahve dondurucuda saklanır.
Gramaj gramaj paketleyip dondurucuya atın 1 kere çıkartırsanız kahveyi kullanmak zorundasınız bu yüzden kullanacağınız kadar çıkartarak kahveyi çok iyi saklayabilirsiniz.

Çekirdekten çekmek kadar güzeli yok.
İstediğin boyutta çekip çekirdeği işleme almak çok daha iyi sonuçlar veriyor.
Fiyat performans öğütücü: https://www.hepsiburada.com/weather...BYE?magaza=Ehediye&url_src=and-product-detail

Yeni kavrulmuş çekirdekleri tercih etmek daha iyi ama elde imkan yoksa çekirdek kahveyi elde çekmek en kötü ihtimalle 6 7 kat daha iyi bir sonuç verecektir.

Ayarlaması 3 4 çekim sonra oturur tavsiyem çekirdek deneyin. Starbucks çekirdekleri idare eder hepsi içilir kıvamda ama Kahve Dünyası'ndan 100gr Guatemala çekirdek alın hassas tartı alın 17gr olarak mini kilitli poşetlere dağıtın dondurucuda muhafaza edin kullanacağınız zaman çıkartın çekin. Ek aroma katmak için Kahve Dünyası'nın karamelli çekirdekleri var ondanda 5 6 çekirdek atıp dipten aroma katabilirsiniz.

Hocam demlemek için iki farklı metod var anladığım kadarıyla. Biri James Hoffmann tekniği diğeri Tetsu Kasuya tekniği. Bunları deneyebilirsiniz. Ben de Timemore C3 elime ulaşınca Hario V60 almayı planlıyorum. French Press belli bir yerden sonra sıkmaya başladı. Bunlardan hangisi sizce daha az asidik (ekşimsi) olur?

Bunlardan hangisi sizce daha az asidik (ekşimsi) olur?
Doğru kavrulmuş çekirdek ve doğru derecede su kullanmak asiditeyi engeller. Kahvenin PH değeri 5 yani kahve hali hazırda asit.

Doğru kavrulmuş çekirdek ve doğru derecede su kullanmak asiditeyi engeller. Kahvenin PH değeri 5 yani kahve hali hazırda asit.
PH'ı yüksek su kullanacağım. Sanırım az kavrulmuş çekirdeklerde meyvemsi ekşilik daha belirgin oluyormuş. En iyisi orta kavrum çekirdek alıp denemekte. Önceden öğütülmüş kahvelerde gerçekten de belli bir süreden sonra talaşımsı tat oluyor ve ekşimsi tatlar geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı