Harley bot orijinal mi?

Cnkoc

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600 w/ Cooler Master ML240L V2 RGB sıvı soğutucu / Gigabyte RTX 2060 OC / XPG Gammix 2x 8GB 3000Mhz CL16 ram / Asrock B450M-HDV r4.0
Merhaba arkadaşlar geçen gün kendime 1 çift Harley-Davidson bot aldım Bakırköy ender mağazasından. Model olarak güncel model olduğunu biliyorum ancak mağazanın orijinal mi replika mı sattığını bilmiyorum almış olduğum botların orijinal olup olmadığını nasıl anlarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çakma Harley Davidson botlar poliüretan malzemeden imal edilir. Yani suni deri. Ancak orijinal Harley Davidson botlarda gerçek deri kullanılmakta. Botu bir dericiye götürüp gerçek deri olup olmadığını sorabilirsin. Gerçek deri ise orijinaldir.

Çakma Harley-Davidson botlar poliüretan malzemeden imal edilir. Yani suni deri. Ancak orijinal Harley-Davidson botlarda gerçek deri kullanılmakta. Botu bir dericiye götürüp gerçek deri olup olmadığını sorabilirsin. Gerçek deri ise orijinaldir.

Hocam suni deri, gerçek deri ve hakiki deri farkını bilmediğinizi düşünüyorum.
Gerçek deri herhangi bir işlem görmeden imal edilen ürünlerde kullanılır ve maliyeti oldukça pahalıdır.
Hakiki deri yüzdesel olarak bünyesinde gerçek deri bulundurur. Dayanıklı olabilmesi ve fiyatının makul diyebileceğimiz seviyelere inebilmesi için içerisinde kimyasal da bulundurur.
Harley-Davidson hakiki deri kullanıyor.

Hocam suni deri, gerçek deri ve hakiki deri farkını bilmediğinizi düşünüyorum.
Gerçek deri herhangi bir işlem görmeden imal edilen ürünlerde kullanılır ve maliyeti oldukça pahalıdır.
Hakiki deri yüzdesel olarak bünyesinde gerçek deri bulundurur. Dayanıklı olabilmesi ve fiyatının makul diyebileceğimiz seviyelere inebilmesi için içerisinde kimyasal da bulundurur.
Harley-Davidson hakiki deri kullanıyor.
Gerçek deri ile hakiki deri diye bir şey yok. Bunlar Türkçede bu şekilde anlam kazanmışlar. Full grain, top grain, genuine ve süet gibi kısımlar vardır. Hiçbir işlem görmemiş deri full grain yani tam tahıllı deridir. Ancak genuine leather şeklinde geçen derilerde kimyasal işlemler uygulansa da içinde hayvan derisi kullanılmaktadır. Poliüretan ise tamamen yapaydır. Hatta derilerle alakalı bir makale bile yazmıştım:

Bu paylaşım altında ekstra detaya girmeye gerek duymadığımdan bu şekilde yazdım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı